Säsongens första "officiella" rek, kul!

Fokus på lördagens batalj mellan Östersunds FK och Syrianska Kerburan, en match som ÖFK måste vinna om man vill haka på i toppen av serien.

Vi är tämligen säkra på att man klarar detta och vill man nöja sig med det så finns den raka 1:an till dryga 1.65, vilket är helt okej.

Vi väljer dock att spela på att ÖFK håller nollan, något som man gjorde till en vana hemma på JKA under fjolåret. 11 matcher hann man med, 9 slutade med nollan intakt och i de övriga två släppte man in 1 balja vardera.

Nu har man visserligen klättrat en division men vi anser försvarsspelet håller absolut toppklass, även i Norrettan, och när Graham Potter äntligen har övergett försöket med trebackslinje så är man tillbaka i den trygghet som präglade laget under fjolårssäsongen.

Senast man var hemma på JKA i år var för två veckor sen, då man körde över Eskilstuna med 3-0 utan att egentligen släppa till en enda målchans. Tidigare hemmamatcher i år har slutat 1-1 båda två, mot seriefavoriterna Sirius och Dalkurd - alltså lag som är klassen bättre än Syrianska.

Förväntad elva ÖFK:

Petter Augustsson

Sam Mensah ¤ Olle Hallström(Hervias?) ¤ Crille Fryklund ¤ Steve Burton

Martin Johansson ¤ Tom Perman

David Accam ¤ Jonas Desai ¤ Kyle Hawthorne

Matthew Barnes-Homer

Saknas i elvan gör mittfältarna Moon och Shaaze, ersätts av grovjobbarna Martin och Tom.

Syrianska då?

Ja, dom har inte gjort mål på bortaplan sen premiären mot Enköping då man pillade in 2 starka. Övriga bortamatcher har slutat med 2- respektive 3-0 i röven, mot Akropolis och Frej.
Man har faktiskt bara gjort mål i 2 av sina 6 matcher totalt hittills i år, vilket inte skrämmer någon överhuvudtaget.

Otur säger ni? Nja, säger vi. Man är helt enkelt inte bättre i år och man får nog finna sig i att parkera på nedre halvan säsongen ut.

Inför morgondagens match saknar man dessutom ett par pjäser i försvararen Philip Lenell och offensive Mattias Bulun, den senare ett stort avbräck.

Ska vi säga 3-0?

This is the stats tab
This is the post tip