Speltips

Speltips Tjeckien-Ungern

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-06-01 19:00 Spela här

Speltips Tjeckien-Ungern
Land: Internationellt Liga: Vänskap
Odds: 2.40/2.10/ Speltips: Tjeckien över 1.5 m.m
2012-06-01 19:00 Tjeckien-Ungern Tjeckien över 1.5 m.m 2.40/2.10/ RalleArvid

Trots mycket mothugg på min Grekland-rek igår hoppas jag åtminstone att det var några som
ryggade. Vilket det visserligen verkade som på twitter där ni hittar mig på @RalleArvid, där det diskuteras, uppdateras, informeras och analyseras vidare om alla spel. Grekland kunde vunnit med större siffror och oddset var som jag hintade för innan på tok för högt, vilket vi tackar för, hoppas bara ni hann gå in innan det sänktes. Idag fortsätter vi med träningsmatcherna och även om oddset inte är lika högt uppsatt på den raka ettan (förståeligt med tanke på att det är hemmaplan för Tjeckien idag jämfört med neutral plan igår för Grekland) så tycker jag mig finna en hel del av spelvärde i denna drabbning.

Vi börjar med en liten återblick på senaste tidens resultat för respektive lag vilken jag finner oerhört talande:

Tjeckiens senaste vänskapsmatcher på hemmaplan:
2-0 Litauen
3-1 Skottland
1-0 Malta
3-1 Belgien
4-1 Lettland
4-0 Ukraina
2-1 Israel

Förutom sju raka segrar(!!) och en del imponerande resultat, ser ni någon annan tendens? Ja, just det, målglatt värre. Tjeckien har i matcher utav den karaktär man spelar ikväll gjort över 1.5 mål i sex utav de sju senaste matcherna på hemmaplan.

Överhuvudtaget om man räknar in tävlingsmatcher har man bara en förlust (mot Spanien) på sina åtta senaste och man har dessutom vunnit fyra av sina fem senaste.

Idag möter man Ungern hemma som förutom att de gjort sig kända för att ha världens bästa målvaktsbyxor, byxorna vars mjukhet till och med Mattias Asper är avundsjuk på, idag även saknar sin kanske kändaste spelare, Premier League-rutinerade Zoltan Gera.

Ungerns senaste resultat på bortaplan i träningsmatcher är inte lika kaxigt som hemmalagets. Det är nämligen inte kaxigt överhuvudtaget:
0-1 Israel
0-3 Belgien
1-6 Holland
1-2 England
2-0 Azerbdjan
1-0 Luxemburg
1-2 Polen

Meriterande segrar, well… åtminstone segrar över Azerbadjan och Luxemburg är de enda undantagen från en i övrigt miserabel streak av förluster i dessa sammanhang.

Det är Tjeckiens genrep inför EM idag, där man har goda möjligheter att avancera vidare från gruppen som man hamnat i tillsammans med Ryssland, Grekland och Polen. En grupp som Sverige avundas både vad gäller kvalitativt motstånd men framförallt geografiskt då läktarstödet hade varit än mer påtagligt om man fått lira i Polen.

Tjeckien tog sig till EM via playoff-seger mot Montenegro, man tog sig till ett EM som Ungern givetvis inte tog sig till och man vill med dagens match se till att sätta försvarsspelet men framförallt också ingjuta lite självförtroende offensivt. Ett passande motstånd och både den förmodade matchbilden och resultatet tjänar syftet ”självförtroendesskapande” väldigt väl.

Man ska ta i beaktning att Ungern visat på hygglig form overall på senaste tiden, bland annat vann man ju mot Sverige, men jag tycker att det mest vitala att blicka mot är deras katastrofala form i bortamatcher av den karaktär som spelas idag samt att vinsterna man plockat in på senaste främst har kommit mot mindre kvalitativt motstånd.

Jag känner att Tjeckien kommer vinna idag, man kommer förmodligen vinna med mer än ett måls marginal och man kommer definitivt att göra över 1.5 mål, och jag har svårt att se att Ungern ska få hål på Tjeckien.

Lagen har –kanske något överraskande– inte mötts på över tio år. Senast man möttes vann dock Tjeckien med 2-0, ett resultat jag inte finner allt för otroligt att upprepas ikväll.

Med detta sagt går vi till mina tankar i mer konkret form:

Tjeckien att göra över 1.5 mål till 1.66 på Ladbrokes
Tjeckien -1.5 till 2.40 på bet365
Tjeckien att hålla nollan till 2.10 på Ladbrokes

Lycka till lads!

RalleArvid - 01 Juni, 2012, 11:46

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
RalleArvid - 2012-06-01 12:26:10

Hemma i Prag!

trippel99 - 2012-06-01 11:54:17

Grekland rak satt fint till 1.80 samtidigt som över 4,5 hörnor @ 1.90 satt med marginal (8 hörnor)! Får tacka de som trodde på Armenien som höjde oddsen på Grekerna :)

Vet inte om jag vågar spela på Tjeckien dock, känns ovisst. Är det hemmaplan eller neutral?