Speltips: EM Gå vidare från grupp A

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-06-08 18:00
Land: Europa
Liga: EM
Odds: 3.40
Tips: Ryssland&Polen
Här kommer så den första analysen i det som jag skrev om för någon dag sen. Jag börjar givetvis med att bryta ner grupp A med lite generell fakta om lagen, mina tankar och speltips. Trevlig läsning:

***
Grupp A

Polen

Ryssland

Grekland

Tjeckien
***

Grupp A sparkar igång EM-slutspelet den 8.e Juni med Polen mot Grekland, följt av Ryssland - Tjeckien senare på kvällen.

Eftersom värdnationerna Polen och Ukraina raknas i högsta seedningsgruppen så blir det lite missvisande grupper i vissa fall. I övrigt går jag inte in på några spekulationer i hur lottningar sker, men ofta får värdnationer humana lottningar.

Polen var alltså i den högsta seedningsgruppen och lottades med Ryssland, Tjeckien och Grekland.

Detta är den, i särklass, sämsta gruppen i EM enligt mig. Ryssland är ett "okej" lag och även Tjeckien får väl ses som "okej". Grekland är inte dåliga, men ändå ett av de sämre lagen i Europamästerskapet. Om inte det sämsta.

Att Polen hade sluppit Holland och Spanien i gruppspelet var redan klart eftersom de två nationerna var seedade i samma grupp som Polen. Men utöver det så slipper man även lag som t.ex Tyskland, Italien, Portugal, Frankrike och England. Lag som jag håller bättre än samtliga lagen i den här gruppen. I alla fall på pappret.

Så sett till lottningen så har Polen i princip fått den bästa tänkbara lottningen. Ryssland (möjligtvis ihop med England), Grekland (i särklass) och Tjeckien (möjligtvis ihop med Irland) är samtliga de sämsta lagen från respektive seedningsgrupp.

***
Polen har klar fördel till avancemang från den här gruppen tack vare hemmaplan. Att spela hemma skall inte underskattas och med det publiktryck som det medför samt att man oftast får med sig många 50-50 situationer ger alltid fördel. Värdnationer brukar ofta få imnst en enkel straff med sig och det skulle jag bli förvånad om inte Polen får i det här mästerskapet. Men Polen är även ett starkare lag än på länge. De har förberett inför detta mästerskap länge och har gått oerhört starkt i träningsmatcherna.

Då Polen inte har behövt kvala till mästerskapet så har de enbart spelat träningsmatcher de senaste två åren. Just den biten ser jag inte som någon fördel, men däremot har de kunnat förbereda på ett helt annat sätt och även kunnat testa sig fram mer än andra nationer, där matcherna har betytt mycket mer. Polen har hela 11 raka träningsmatcher i rad utan förlust (senaste förlusten kom mot Frankrike, 0-1 den 9 juni 2011). Det har varit blandat motstånd, men under de 11 raka matcherna utan förlust så har ändå lag som Tyskland, Portugal och Italien mötts. Lagets största stjärna är helt klart Dortmund-stjärnan Robert Lewandowski som har öst in mål i bundesliga. Om Polen ska gå långt så tror jag att han blir nyckeln.

***
Ryssland är det lag som jag håller som starkast bortsett från värdnationen Polen i den här gruppen. Ryssarna gjorde ett starkt EM för fyra år sen där de gick ända fram till semifinal. De slog, som bekant, ut Sverige i den sista gruppspelsomgången i Insbruck där jag var på plats och de även mycket oväntat ut Holland i kvarten (3-1).

Ryssarna har stommen kvar från 2012 och det ska bli intressant att se vad de kan åstadkomma i detta mästerskap. I EM-kvalet vann Ryssland sin grupp 2p före Irland. Övriga lag som är värda att nämna är Slovakien och eventuellt Makedonien. Men det var Armenien som slutade trea i den gruppen efter just Ryssland och Irland.

Efter EM-kvalet har Ryssland spelat fyra träningsmatcher. 1-1 mot Grekland, seger 2-0 mot Danmark, 1-1 mot Uruguay och 0-0 mot Lithauen.

***
Grekland är nog rätt nöjda med lottningen de också, precis som övriga nationer i den här gruppen. Egentligen tror jag inte så mycket på Grekland men det gjorde jag t.ex inte 2004 heller. Då gick de hela vägen. Nu är det fel att jämföra med just det året, för då skrällde Grekerna verkligen hårt, men de är ändå luriga med enorma laginsatser. Grekland känns lite som Sverige (fast sämre). Sett till materialet bör de inte vara med och slåss på den här nivån, men grekerna får ut otroligt mycket av synergin när de spelar just som ett lag.

Grekland har många rutnierade spelare kvar i truppen från EM-guldet för åtta år sen, men jag har ändå svårt att se att grekerna ska kunna hota på allvar.

I Kvalspelet lyckades Grekland vinna grupp F före bland annat Kroatien. Kroatien är egentligen ett bättre lag än Grekland enligt mig, men då grekerna spelade 0-0 borta mot Kroatien och vann en direkt avgörande match hemma mot Kroatien med 3-1 så måste de ändå anses vara värdiga gruppvinnare.

Efter EM-kvalet har Grekerna blandat och gett i träningsmatcherna. Efter 1-1 matchen mot Ryssland fick de stryk mot Rumänien med 1-3, sen blev det två raka 1-1 matcher mot Belgien och Slovenien innan de till slut vann mot Armenien med 1-0.

***
Tjeckien är inte alls så bra som de varit för några år sen och jag tror att de får det svårt i det här mästerskapet. För några år sen var Tjeckerna ofta med i stora mästerskap, men på senare tid har de haft det tuffare. Om Tjeckien ska gå långt så tror jag att Chelseas stjärnmålvakt Petr Cech rädda laget.

Tjeckien gick vidare till EM efter att ha slutat tvåa i Spaniens kval-grupp och sedan fått kvala sig hit via play-off. Alla andra lag var hästlängder bakom suveräna Spanien. Spanjorerna slutade på 24 poäng och Tjeckien var hela 11 poäng bakom med 13p. Det enda nämnvärda laget som var med och slogs om EM-kvalplatsen var Skottland som slutade 2p bakom Tjeckien.

I Play-off matcherna mötte Tjeckien Montenegro, så de hade verkligen turen på sin sida i både gruppen och play-off sett till vilka lag som de hade kunnat fått möta. Eftersom Tjeckien fick spela play-off så hade de bara hunnit med två träningsmatcher inför EM. Först spelade de 1-1 mot Irland och ikväll blev det förlust mot Ungern med 1-2. Tjeckien imponerar alltså inte.
***

I Grupp A håller jag Polen och Ryssland som favoriter att gå vidare. Polen tack vare fördel av hemmaplan och Ryssland eftersom de har det bästa laget av övriga lag. Jag håller Grekland och Tjeckien ungefär jämnbra och därför blir deras inbördes möte direkt avgörande om något av lagen ska ha någon chans att gå vidare från grupp A.

Jag har två långtidsspel från den här gruppen som känns bra utifrån det jag analyserat ovan. Fler tips kan komma allt eftersom:

Att gå vidare från grupp A: Ryssland & Polen @ 3.40 i odds ( Unibet )

samt Polens bästa målskytt: Lewadowski @ 2.75 i odds ( bet365 )

/AmrishObs, lagens inbördes ordning spelar ingen roll utan tar sig båda lagen bara vidare så går spelet in. Jag tror mycket på den här kombon och går in rätt tungt på spelet redan nu. Kan säkert dyka upp bra sälj-läge om lagen går bra i början.

/Amrish

  EM Gå vidare från grupp A
Spela på Speltips EM Gå vidare från grupp A
Amrish - 1 Juni 2012 - 21:40
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:00  Columbus - Tampa Bay
Ishockey - NHL - 2 money line
2.20
02:30  Raiders - Chiefs
Amfotboll - NFL - 2 hcp -2,5
1.78
04:30  Lakers - Clippers
Basket - NBA - 2 hcp -5.0
1.90
14:00  Seppi - Dzumhur
Tennis - ATP Moskva - Seppi
2.20
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74
20:00  Verdasco - Anderson
Tennis - ATP Stockholm - Verdasco
3.20
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming