Speltips

Speltips Ferrer - Nadal

Sport: Tennis Spelstopp: 2012-06-08 13:00 Spela här

Speltips Ferrer - Nadal
Land: Frankrike Liga: Franska Öppna
Odds: 1,90 Speltips: Över 31,5
2012-06-08 13:00 Ferrer - Nadal Över 31,5 1,90 Poldan

Nadal vs Ferrer. Ännu en landsman står i vägen för Nadal. Den förre, Nicolas Almagro, gjorde en bra match men räckte som väntat inte till - han kontrollerade dock sina egna servgames väldigt bra. Precis som jag tror att Ferrer kommer att göra. Nu har han inte riktigt samma tryck i bitarna som t.ex Almagro. Men har helt klart börjat serva bättre nu jämfört med tidigare år.

Nyckeln för Ferrer är att korta ner bollduellerna, behålla stabiliteten i egen serve och se till att Nadal tvingas styra spelet från backhandsidan. Jag skrev tidigare att Nadal har tennisens bästa forehand som är klippt och skuren för grus. Han har en vidrig vinnarskalle och slår aldrig av på takten. Just därför är det ibland farligt att spela hcp-spel och överspel när Nadal är inblandad – han slår aldrig av på farten.

Nu tror jag att Ferrer åtminstone själv tror att han kan utmana Nadal. Han var som bekant sopat grusbanorna med sydeuropéerna för någon månad sen och imponerat i Roland Garros. Tidigare under säsongen var jag inne på att spela världssexan som vinnare av hela turneringen, men så hittade Nadal formtoppen. Skulle Ferrer mot förmodan vinna här så vinner han förmodligen hela turneringen. Föga troligt, men en liten parantes.

David Ferrer har bara tappat ett set i turneringen. Det var i kvartsfinalen mot Andy Murray och dessutom i tiebreak. Dessförinnan blev både Granollers och Youzhny krossade, vilket resultatmässigt var en smula chockerande – men det bekräftar egentligen bara att världsexan, precis som Nadal, har vässat formen inför favoritturneringen.

Nadal vinner såklart – men nu blir det ännu lite svårare än mot Almagro. Linan ligger på 31,5 som jag tror kommer att spricka.

Nadal leder inbördes med 16-5 där majoriteten av Ferrers segrar kommit på snabbt underlag. Jag vill dock återknyta till att Ferrer tagit ytterligare ett kliv i år vilket märks på resultaten mot t.ex Nadal.

7-6,7-5 i Barcelona och 7-6,6-0 i Rom måste ses som ett steg framåt även om kollapsen i andra set är lite oroväckande.

bet365 erbjuder 1,90 på att Ferrer står emot någorlunda.

Poldan - 07 Juni, 2012, 21:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Reptile - 2012-06-08 04:26:13

Hej igen Poldan. Lär du dig inte av misstagen? Senast spelade du över 3.5 set på Nadal, och nu gör du i princip samma miss genom att spela över 31.5 gem. David Ferrer är givetvis en bättre spelare än Almagro i grunden, dock så passar vissa spelare Nadal bättre än andra. Almagro har mkt vassare surv än Ferrer. Om du följde matchen Ferrer - Murray, så kanske du såg hur svårt Ferrer hade i egna surv gem. Ända anledningen till att han gick segrande ur den striden, var att Murray hade ännu svårare i sina. Ferrer har inga vapen mot Nadal. Ferrers styrka är hans eviga slit på banan och hans säkerhet från baslinjen. Nadal är dock ännu säkrare, har bättre surv, är bättre retur tagare, bättre träff på bollen. Allt som Ferrer gör, gör Nadal ännu bättre. Just därför så är Ferrer normalt en enklare motståndare för Nadal än vad Almagro är. Den största skillnaden är att Ferrer är så mkt jämnare än Almagro. Jag är rädd att Nadal kommer ha lekstuga. Sen att Ferrer krossade både Granollers och Youzhny säger inte ett skvatt, då båda helt saknar klass... =)

Dessa 2 rekar du har gjort, känns som att dem är mer på chans. Varför reka ett chans-spel? Känns ju ganska meningslöst. Du får gärna spela det själv, men att lura i andra i dessa känns rätt dumt om jag får säga mitt

trippel99 - 2012-06-07 21:44:08

Är inte 2.10 på tiebreak i matchen riktigt bra? Är ju trots allt minst 3 set