Speltips

Speltips Haas - Tomic

Sport: Tennis Spelstopp: 2012-06-12 17:00 Spela här

Speltips Haas - Tomic
Land: Tyskland Liga: ATP Halle
Odds: 2,00 Speltips: Haas
2012-06-12 17:00 Haas - Tomic Haas 2,00 Poldan

Äntligen grässäsong. Det är nog fler än jag som längtat. Både Tomic och Murray lär ha drömt mardrömmar om grus men förhoppningsvis ser de sin revansch nu.

Tomic tar nog tid att acklimatisera sig till gräset. Det brukar vara så och särskilt när mästaren själv – Tommy Haas står på andra sidan nätet. Personligen skulle jag vara livrädd för en pånyttfödd veteran som vill visa upp sig på hemmaplan. Och dessutom: vad har Bernard Tomic presterat senaste året?

Sedan jättesensationen i Wimbledon 2011 har han nått semifinal i ATP Brisbane och fjärde rundan i Australien Open – observera att båda turneringarna är på hemmplan och att alla andra resultat sedan Wimbledon 2011 varit skit och ynglingen har inte ens varit nära en titel.

Haas vann i Halle 2009 och trivs på både gräs och hemmaplan. Det såg vi inte minst i München som var startskottet till hans nuvarande form som till och från liknar den gamle Haas som spelat GS-semifinaler och spöat världsstjärnor på löpande band.

Han har varit otroligt stabil från baslinjen med en riktigt bra fungerande backhand. Det är inte vad man kan säga om Tomic som gjorde en lika dålig grussäsong som väntat. Australiensaren måste snart börja försvara poäng för att inte halka på rankinglistan. Det var förvisso just på gräs som Tomic breakade – mot en viss Söderling där vi svenskar matar upp bortförklaringar. Visst. Robin hade ont i magen men Tomic spelade riktigt bra.

Nu är frågan om Bernard Tomic har självförtroendet att gå ut och spöa Haas. Det är inte omöjligt men ändå föga troligt.

Tomic har 1-0 i matcher efter en rak 2-0 seger i Delray Beach tidigare i år. Det blir definitiv svårare idag och jag spelar både överspel och tysk seger.

Tommy Haas till 2,00 på bet365

Över 22,5 till 1,80 på bet365

Poldan - 12 Juni, 2012, 12:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!