Speltips Sverige-England

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-06-15 20:45
Land: Internationell
Liga: EM
Odds: 1.76
Tips: 1X
Du gamla du fria; please, DO NOT save the queen!

Vi känner alla till historiens makt, en makt som är så oerhört mycket starkare än alla försök till kolonier, medier som buggar oskyldiga offers telefoner och pubars undermåliga öppettider. Därför är det med tämligen stort hopp (jag hatar mig själv för att jag redan hunnit skaka av mig äckel-känslorna från Ukraina-matchen och nu ställer dörren vidöppen för att välkomna ytterligare en hålögd depression vid eventuellt misslyckande) jag tar mig an spekulationer och förväntningar inför vår första, av förhoppningsvis flera, kniven-på-strupen-matcher.

Är då detta en rek med hjärtat? Givetvis finns det mått av hopp för en svensk framgång som sträcker sig längre än att jag bara vill att mitt spel ska sitta, jag är ju inte Henrik Rydström herregud, men framförallt rekar jag ju givetvis som jag gör för att jag genuint tror på det jag skriver och förutspår, och det brukar ju i sanningens namn gå ganska bra.

Om vi ska hitta något positivt från Sveriges bedrövliga öppningsmatch så är det väl det faktum att det nu bara finns ett enda läge från sitsen vi satt oss i: full fart framåt. England kommer vara well happy med ett kryss om det skulle stå sig när klockan tickar upp mot 80 och 90 minuter, man har ju Ukraina i sista omgången och man har ju då även Wayne Rooney tillbaka. Det talar för min rek och det talar för en fortsatt defensiv och försiktig engelsk approach. Sverige däremot borde som sagt gå för tre poäng i denna match då vi har Frankrike i sista matchen och då 2 poäng absolut aldrig räcker, och kanske inte heller 4 poäng.

Vi kommer med all säkerhet och enligt alla förhoppningar att få se ett annorlunda Sverige än vad som var fallet mot Ukraina, men jag är inte säker på att vi kommer att få se ett så mycket annorlunda England än mot Frankrike. Det är lätt att peka på, och imponeras av deras Roy Hodgsonska strukturerade och försiktigt kontrollerade insats mot Frankrike, visst, jag är en av de som pekar på, och är imponerad av insatsen, men det är inte så enkelt som många tror, att man bara kan ändra på den approachen och börja attackera mot Sverige. Man har det spelarmaterial man har och man har den tränaren man har och därför blir det svårt att agera annorlunda bara för att man möjligtvis har mindre respekt för en annan motståndares offensiv.

England bröt visserligen förbannelsen mot Sverige i den senaste, mycket intetsägande träningsmatchen som man lyckades vinna med 1-0. Det var i november förra året och det var med Capello som förbundskapten och då var det ett lag med mer harmoni i truppen och framförallt bättre spelare i truppen. Innan dess vet vi att England inte besegrat oss sedan vikingarna steg i land och våldtog alla i och runt Colchester.

Jag hoppas och tror att Rasmus Elm kommer gå ut till vänster och att Anders Svensson tar hans plats på mittfältet, ABSOLUT inte för att Elm inte borde spela där utan för att Toivonen ABSOLUT inte borde spela till vänster. Vidare ser jag det som en självklarhet att Jonas Olsson ska in som mittlås tillsammans med Mellberg. Detta för att Olsson just mot brittiskt motstånd är fenomenal samt att vi måste försöka råda bot både på läckaget på fasta situationer samt för att ytterbackarna var såinih*lvetes dåliga defensivt. In med Olsson och ut med Granqvist på kanten för det är just på kanterna som England kommer anfalla mest frekvent. Om Hamrén gör dessa förändringar har vi goda chanser både till en och tre poäng, för det engelska laget som ställs på banan mot Sverige är sannerligen inte på något sätt, hur mycket det än skär i mig att säga det, ett lag av europeiskt toppsnitt.

För att summera upp vad som ligger till grund för min rek alltså:
Ett Sverige som är revanschsugna.
Ett Sverige som måste gå för tre poäng.
Ett Sverige som inte kommer vara nervösa utan spela mer avspänt (den enskilt största anledningen till katastrofen i måndags).
Ett Sverige som förmodligen och förhoppningsvis gör taktiska, men framförallt spelaruttagnings-mässiga förändringar som leder till det bättre.
Ett Sverige som har Zlatan.
Ett England som är nöjda med en poäng.
Ett England som inte har några offensiva kvalitéer alls spelmässigt.
Ett England som har en makabert dålig statistik mot Sverige historiskt sett.

Nu gaskar vi upp oss och sen tar vi och lirar på svensk framgång så vi får dubbla anledningar att skjuta ut oss själva i fredagsnatten!

1.76 finns 1X:et till hos Unibet. Givetvis hoppas jag på ettan men är väl medveten om hur nära till hands ett kryss ligger. X:et finns till 3.30 hos bland annat bet365 men varför gardera oss mot att Zlatan kommer frälsa oss på en magisk genomskärare signerad Rasmus Elm från Broakulla?

Lycka till lads, eller nej förresten, lycka till GRABBAR!
Spela på Sverige-England hos Unibet
Spela nu
RalleArvid - 14 Juni 2012 - 16:25
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Pettson - 2012-06-15 08:23

intressant england med press och måste framåt. båda att näta@1.90 borde vara godkänt. men icke.

Svenska flaggan i topp så kör vi!! (välformulerat tips som alltid danke!) :)

landen - 2012-06-14 19:44

Jag är inte så säker på att England är nöjda med ett kryss. Om dem kryssar mot Sverige så måste dem vinna mot ett Ukraina i sista omgången som spelar på hemmaplan och har en fantastisk chans att gå vidare genom att "bara" kryssa mot England. Så förvänta dig ett lugnt och sansat England som maler på och till slut kommer att nicka en ett mål eller två på Sverige. Island, Serbien och Ukraina har alla lyckats göra mål på Sverige på fasta situationer så det är nästa orealistiskt att inte England ska lyckas som har fantastiska huvudspelare.

Jag kör England asian handicap men jag förlorar mer än gärna mina pengar om Sverige bestämmer sig för att börja spela lite fotboll och skaka liv i EM-drömmen igen!

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: