Speltips: Tjeckien - Portugal

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-06-21 20:45
Land: Europa
Liga: EM
Odds: 1.75
Tips: 2
Då är vi framme vid kvartsfinalerna i EM och vi har även haft mästerskapets första lediga dag. Och den har jag utnyttjat med att springa runt på stan, sitta på parken och ätit en himla massa glass. Vad har detta med reken att göra? Jo, efter 8 dagars intensivt EM-tittande (och ytterligare några dagars intensivt förberedande) så har jag äntligen kunnat släppa EM för en dag och tänkt på massa andra grejer. Och slutligen samlat mina tankar.

För igår natt gick jag igenom samtliga sex matcher som Tjeckien - Portugal har spelat i detta EM hittills. Enbart för att kunna sätta så bra förutsättningar inför återstående del av mästerskapet som möjligt. Inte bara för kvartsfinalerna utan för resten av turneringen. Inatt kommer jag att kika igenom matcherna som Tyskland och Grekland spelat osv, fram till att kvartsfinalerna är färdigspelade.

Det jag reflekterade över Tjeckien var att Tjeckerna egentligen bara imponerade mot Polen. I första matchen blev de rejält bortlurade av ryssarna och köpte mer korv än vad Lustig, Mellberg och Granen gjorde i vår första match mot Ukraina. De vann förvisso mot Grekland, men i den matchen var det grekerna som var riktigt dåliga snarare än att Tjeckien imponerade.

Bara i den sista gruppspelsmatchen, mot Polen, spelade Tjeckien stark och stabil fotboll och såg ut som det komapta Tjeckien som jag vant mig vid att se tidigare år. Men tack vare att den här gruppen var så dålig så räckte en bra insats för Tjeckerna för att ta hem gruppensegern.

Portugal har gjort tre bra matcher i gruppspelet. Den matchen som jag blev mest förvånad/imponerad över när jag såg deras tre matcher igen var den mot Tyskland. För trots förlust där så var Portugal riktigt bra i den matchen. De gör ett fantastiskt lagarbete och står upp mycket bra mot, normalt starkare, Tyskland. Och de skakade faktiskt Tyskland trots förlusten.

Mot Danmark gör man det mycket bra framåt men slarvar bakåt och håller på att tappa 3 säkra poäng. Mot Holland var det svängdörrar i Hollands försvar och portugiserna skapade chans efter chans, speciellt i andra halvlek.

Men Portugal har faktiskt imponerat stort på mig i det här mästerskapet och om jag ska lyfta fram något lag som jag vill varna för (förutom Tyskland och Italien som är mina två vinnare inför mästerskapet) så är det just Portugal. De har växt in sig starkare och det känns som de blir luriga.

Jag sticker faktiskt ut hakan redan nu och säger att Portugal blir ett av final-lagen och inte Frankrike eller Spanien.

En viktig faktor för Portugal är att Cristiano Rolando fick näta senast. Och när han väl äntligen gjorde det så satte han två, bara av farten.

Ronaldo blir jätteviktig i de här avgörande matcherna. I gruppen hade båda lagen råd att förlora premiären. Det har man definitivt inte nu.

För Tjeckien är Rosicky's eventuella avbräck tungt om det blir så att han inte kan spela imorgon. Tjeckien är ett ganska dåligt lag sett spelare till spelare men är jobbiga att möta som lag. Men tappar de sin viktigaste/bästa spelare så har jag svårt att se vem/vilka som ska luckra upp det portugisiska försvaret. Det finns två oväntade namn som imponerar på mig när jag kollade igenom matcherna igår. Den ene är ytterback Gebre Selassie och den andre är mittfältaren Jiracek. Men jag kan bara inte se hur Tjeckien ska kunna vinna mot Portugals elva över 90 minuter.

För att Tjeckien ens ska kunna ha någon chans till förlängning så tror jag att målvakt Petr Cech måste göra en monster-match de Lux.

Tjeckien gick vidare från EM's lättaste lag och Portugal från EM's svåraste. Ändå skrapade lagen ihop lika många poäng. Jag tycker att väldigt mycket talar för Portugisiskt avancemang imorgon och jag plockar raka "2.an" på Portugal här till 1.75, vilket känns klart spelvärt.

Fler tips kan dyka upp under kvällen. I så fall specialspel.

//Amrish

EDITERAD 2012-06-21 02.59:52
  Tjeckien - Portugal
Spela på Speltips Tjeckien - Portugal
Amrish - 21 Juni 2012 - 02:59
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Storis - 2012-06-21 12:27

Rosicky startar inte! På sin höjd ett inhopp på 20 min, enligt Tjeckiens team manager Smicer.

taurus84 - 2012-06-21 10:20

Pettson du är lite off där när det gäller Rosicky. Han har varit bra hela säsongen men hade småskador under hösten så det blev mestadels inhopp på olika positioner i mittfältet. Hans bästa position är på det offensiva mittfältet och det var där han spelade från start i princip alla matcher under våren. Utan honom hade det nog inte blivit CL nästa år för Gunners.

Så om han är med eller ej, det är då jag bestämmer mig för att spela Portugal eller ej, eftersom oddset på rak 2a inte är jättelockande i ögonblicket.

Pettson - 2012-06-21 08:58

intressant. skäms själv över min tankegångar innan em/angående tjeckien. hade tippat laget absolut sist. och då mykt pga av försvar def mit, håller med selassie imponerat och vart en trevlig överraskning. iaf för mig. intressanta är ändå för att portugal ska lyckas så ska ronaldo ha en bra dag och det tror jag han får. dock inte beredd att spela det. enda match som jag thcyer ronaldo vart sämre i är just premiärmatch mot Tyskland. Jag har spelat båda att näta @1.89.

när det kommer til rosen på mitt tyckr jag både tjeckiska laget/coach/experter drar för många växlar på. visst fick en liten re-bounce i slutet av PL. men kommer ni ihåg överlag över säsong?? nej. nej. nej.... inge vidare.


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:30  Valencia - Sevilla
Fotboll - La Liga - 1
2.00
20:45  Napoli - Inter
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +1,0
1.88
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65
16:15  Celta Vigo - Atletico Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.05
20:45  Lazio - Cagliari
Fotboll - Serie A - 1, asian hcp -1,5
1.80

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming