Speltips

Speltips Tjeckien - Portugal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-06-21 20:45 Spela här

Speltips Tjeckien - Portugal
Land: Polen Liga: EM
Odds: 1.72 Speltips: 2
2012-06-21 20:45 Tjeckien - Portugal 2 1.72 trippel99

Gruppspelet är alltså över och kvartsfinalerna sparkas igång ikväll, utan Sverige trots att man haft ledningen i alla tre gruppspelsmatcher. Det blev bara 3 poäng, vilket nog i alla fall borde ha vart minst (!) 4, vilket hade räckt för avancemang. Men nog om det!

Tjeckien - Portugal blev alltså första matchen, lite överaskande kanske då nog de flesta hade förväntat sig att båda dessa lag skulle packat väskorna redan i gruppspelet. Holland/Tyskland samt Polen/Ryssland var alltså förhandsfavoriterna, bara ett lag tog sig vidare.

Portugal är ett lag (och land) jag faktiskt alltid gillat, när man växte upp hette fixstjärnorna Figo och Rui Costa, idag är det Ronaldo som bär hela nationen på sina axlar. Tillsammans med Nani står han för oerhört mycket av Portugals anfallsspel, vilket man även kan kräva av världens (snäppet vassare än Mellberg) bästa spelare. Tyskarna i all ära men när Nani och Ronaldo får tag i bollen vid en kontring är de hyperfarliga, vilket inte minst Holland fick känna av i avgörande gruppspelsmatchen.

För första gången på många år tycker jag man har ett genomstarkt lag med ingen riktigt svag lagdel, om man bortser från anfallspositionen där Ronaldo får ta en dubbelroll. Visst man är inte favoriter att vinna hela turneringen, men jag tror att de är mer än glada att få möta Tjeckien som inte har imponerat alls. För det let's face it, de har stött på en bra motståndare och då fick de råstryk med 4-1 även fast Ryssarna hade bud på fler mål (läs Kerzhakov), nu när även Rosicky har problem med en skada förstår vi att Tjeckerna är kraftigt desarmerade.

Annars är det (enligt mig) Jiracek och Pilar som är det största hotet mot ett Portugisiskt avancemang. Den förstnämnda är lite av en favorit under detta EMet med sin briljanta teknik kombinerat med laganda, hans marknadsvärde har nog flerdubblats under dessa veckor i Polen. Gebre Selassie är en positiv överraskning i alla fall för undertecknad, men utöver dessa herrar tycker jag det ser mycket tunt ut bland utespelarna och inte ens en formtoppad Cech kan jämna till oddsen på förhand.

Tjeckien kommer få det oerhört tufft i mitten av planen och om Rosicky spelar är jag övertygad om att Meireles kommer ligga som ett plåster och radera ut honom likt Ryssarna gjorde i första matchen. Firma Moutinho - Veloso är mycket samspelta sen tiden i Sporting och tillsammans med Meireles på mitten ser det mycket spännande ut och jag tror definitivt att de kommer vinna den centrala kampen.

Startelvor senaste matchen:

Rui Patrício
Pereira - Pepe - Bruno Alves - Coentrão
Meireles - Veloso - Moutinho
Nani - Postiga - Ronaldo

Cech
Gebre Selassie - Sivok - Kadlec - Limberský
Plašil - Hübschman
Jirácek - Kolár - Pilar
Baros

Klasskillnad rakt igenom, tror inte Tjeckien har mycket att hämta här!

Portugal @ 1.72
Ronaldo att göra mål @ 2.10

Två spel jag kommer spela! Ser bra ut på förhand!

Lycka till vid rygg och lira på egen risk

trippel99 - 21 Juni, 2012, 02:08

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!