Speltips

Speltips England-Italien

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-06-24 20:45 Spela här

Speltips England-Italien
Land: Internationell Liga: EM
Odds: 3.00 Speltips: X
2012-06-24 20:45 England-Italien X 3.00 RalleArvid

Ni som känner mig härifrån och på twitter: (@RalleArvid) har vetskap om att EM-formen varit tämligen uppochned. Men jag har utan tvekan gått med plus eftersom jag hela tiden strävar efter att hitta spelvärde och höga odds snarare än tvärsäkra 1X2-spel till 1.50. Ni vet också att jag aldrig missat en Englands-match sedan min start här på Rekat. Ikväll ställs dock både jag och England på sitt tuffaste test hittills i turneringen.

England vann sin, ganska tuffa grupp efter ett taktiskt imponerande kryss i sin svåraste match, nämligen premiären mot Frankrike som slutade 1-1. Italien, däremot, kom tvåa i sin ganska tuffa grupp efter ett taktiskt imponerande kryss i sin svåraste match, nämligen premiären mot Spanien som slutade 1-1. Italien imponerade sedan varken mot Irland eller Kroatien, och det gjorde heller inte England mot vare sig Ukraina eller Sverige. Med skillnaden att England då vann sin grupp så ser jag oerhört många mönster och räta linjer som går mellan dessa båda lag i den här turneringen. Sättet att spela, sättet man varit uträknade på inför turneringen, sättet att man har gjort så mycket man behövt så här långt och inte ett dugg mer.

Positivt och potentiellt livsviktigt för England är att Ash Young verkar hinna bli kurant i tid och redo för startelvan. Rooney är ju givetvis tillbaka och kommer med största säkerhet ha Welbeck snarare än Carroll bredvid sig. Det egentligen enda området för spekulation i startelvan om Young är tillgänglig är högerflanken där Ox-Chamberlaine och Theo Walcott vill in, men om jag känner Hodgson rätt så kommer han, och borde han, gå för mer balans och säkerhet och därmed spela Milner.

För Italien är det lite mer negativt i förberedelserna, framförallt med tanke på att deras internt uttalade ledare, Giorgio Chiellini, är borta ikväll och förmodligen för resten av turneringen. Det är en skada som enligt mig givetvis betyder mycket spelmässigt, men kanske mer på det mentala planet. Spelarna runtomkring har gått och oroat sig för ”hur det ska kunna gå att ersätta honom” och den typen av inställning i gruppen är mer problematisk än själva uppställningen som blir i och med skadan. Vidare är Thiago Motta ett frågetecken vad gäller friskhet och om han inte kommer till start blir han ersatt av Diamanti eller Montolivo (mer troligt) som kommer gå in på den platsen.

England har bara vunnit en av de senaste nio matcher mot Italien i alla sammanhang och deras historiska statistik mot gli azurri är inte någon upplyftande läsning för de tre lejonen, visserligen sex vinster men också sju oavgjorda och nio förluster. Senaste tävlingsmatchen lagen emellan slutade det med kryss, 0-0.

Italien har blivit utslagna två gånger i den här fasen av turneringar tidigare, båda gånger på straffar. Med tanke på hur lagen har sett ut, med tanke på att detta på förhand, sett till ranking och spelarmaterial bör vara den tuffast av alla fyra matcher och med tanke på hur lagen kommer gå in till den här matchen är min tanke att detta mycket väl kan hända igen.

Det kommer bli oerhört tight (kolla bara spelbolagens oddssättning på 1.90 x på båda lagen för att gå vidare). Huvudspelet blir X:et och resultatspelen 0-0 och 1-1. Magkänslan är att England sedan drar det längsta strået med tanke på att det är mer positiv trend och läge i truppen och runt laget, både i turneringen men också innan då framgången i Champions League för en del bärande spelare betyder självförtroende. Givetvis är det dock vid eventuell förlängning och straffar oerhört små marginaler som avgör, precis som det kommer vara under ordinarie tid.

Underspelet känns väldigt nära till hands att spela, hängslen och livrem från båda lagen, men oddset är på tok för lågt nedtryckt. Men jag spelar ändå:
Under 2.5 till 1.50 som det fortfarande finns till.
Vidare kör jag X efter 90 minuter till 3.00 på Unibet .
England går vidare till 1.90 på bet365 .
England vinner efter straffar till 10 ggr pengarna på bet365 .
0-0 till 6.50 på bet365
1-1 till 5.50 på bet365


England:
Hart
Johnson, Terry, Lescott, Cole
Milner, Gerrard, Parker, Young
Rooney, Welbeck

Italien:
Buffon
Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti
De Rossi, Pirlo, Marchisio
Montolivo
Balotelli, Cassano

Lycka till lads!

RalleArvid - 24 Juni, 2012, 10:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2012-06-24 20:04:59

England: J.Hart - G.Johnson, Terry,
J.Lescott, A.Cole - Milner, S.Gerrard,
W.Rooney, S.Parker, A.Young - Welbeck

Italien: Buffon - I.Abate, Barzagli,
Bonucci, Balzaretti - Marchisio, Pirlo,
Montolivo, De Rossi - Cassano,
Balotelli

pucken_e_rund - 2012-06-24 18:29:39

Tur har dom väl inte haft, men det är förbannat tråkigt att se Spanien spela med sitt jävla passandes i sidled hela tiden ;-)

Dumihuvetspojk - 2012-06-24 12:59:53

Du glömde skriva nåt smutsigt om Spanien som bara haft tur på vägen fram till semi.......