Speltips

Speltips Tyskland-Italien

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-06-28 20:45 Spela här

Speltips Tyskland-Italien
Land: Internationell Liga: EM
Odds: 2.41/2.05 Speltips: Båda lag/Ö 2.5
2012-06-28 20:45 Tyskland-Italien Båda lag/Ö 2.5 2.41/2.05 RalleArvid

Jag sa ju att EM var över för min del, jag menade det också, själsligt, dock inte spelmässigt, såklart! Ni som följer mina rekar här och på twitter (@RalleArvid) vet att jag har fin form och stor återbäring på mina EM-spel på sistone, jag hoppas och har på känn att detta fortsätter även nu när den andra semifinalen är bakom hörnet.

Först: I en match med okej, inte bra, inte dålig utdelning gör en anfallare av europeiskt medel/toppsnitt tre mål på de lägena som Balotelli skapade/Pirlo skapade åt honom mot England. Vidare kunde Italien mycket väl släppt in både ett och två mål och 2-2 eller 3-3 hade varit ett mycket mer matchbildsspeglande resultat (i FÖRSTA HALVLEK that is). Vad jag vill säga med detta är inte att jag tycker Balo är dålig utan att han imponerade spelmässigt och hela Italiens offensiv var imponerande mot ett defensivt England.

Vidare: Att Tyskland går mållösa från matchen mot Italien håller jag som fullkomligt otroligt, detta både med grund av statistik, historik och form. Vad som även talar än mer för mitt spel är att Tyskland faktiskt släppte in två mål i en kvartsfinal i ett EM mot ett lag som är klasserna sämre än det man ställs mot i semin, framförallt offensivt.

Förutom mina tankar om matchbilden och de taktiska bitarna underbygger jag här nu även med lite statistik från mästerskapet:

I tre av sina fyra matcher har Tysklands matcher innehållit två mål eller fler, i tre av sina fyra har man gjort minst två mål och i samtliga matcher har man gjort mål. Tyskland har dessutom gjort minst ett mål i sina TJUGO(!!) senaste matcher.

Italien har visserligen inte spelat en enda match av sina fyra där det blivit tre mål eller fler, men förra matchen borde inneburit minst 10 mål, dessutom; eftersom jag utgår ifrån att Tyskland gör minst ett mål, förmodligen även fler, talar ju statistiken då givetvis för överspelet eftersom Italien gjort mål både mot Spanien, Kroatien och sedan då två mot Irland.

Tyskland har aldrig vunnit över Italien i sådana här sammanhang, man har det mindre smickrande rekordet 4 oavgjorda och 3 förluster. Italien har dessutom inte förlorat mot Tyskland i något sammanhang sedan 1995.

Jag förstår att det skede av turneringen som matchen spelas i, traditionen och förmodligen mångas magkänsla säger tillknäppt och målsnålt, jag säger, och HOPPAS däremot tvärtom, både för den ekonomiska återbäringen och för underhållningen.

Senaste matcherna lagen emellan har slutat 1-1, 0-0 och 4-1. Det finns givetvis en hel del tankar och siffror att vrida och vända på (som alltid) men hur jag personligen vrider och vänder på det så finns det en stark röst inom mig (som vore jag Ted Gärdestad) som säger att detta blir en match där båda lagen gör mål och där det finns goda chanser att bli minst tre mål.

Tysklands laguppställning känns i nuläget aningen mer dodgy än Italiens, där det inte ska vara några överraskningar och framförallt inte samma möjligheter till lyxproblem överhuvudtaget. Klart verkar i alla fall, glädjande för tyskarna, vara att Bastian Schweini kommer till start efter fotproblem.

Tyskland:
Neuer
Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm
Khedira, Schweinsteiger
Reus, Ozil, Schurrle
Klose

Italien:
Buffon
Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti
Marchisio, Pirlo, Nocerino
Motta
Balotelli, Cassano

Över 2.5 mål finns till 2.41 på Nordicbet
Båda lagen gör mål till 2.05 på Nordicbet

Lycka till lads!

/RalleArvid

RalleArvid - 27 Juni, 2012, 19:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!