Speltips

Speltips Örgryte-Oddevold

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-06-30 16:00 Spela här

Speltips Örgryte-Oddevold
Land: Sverige Liga: Division 1 Södra
Odds: 2.00 Speltips: 1
2012-06-30 16:00 Örgryte-Oddevold 1 2.00 Killer

Toppmöte i Söderettan när IK Oddevold gästar Örgryte IS och Gamla Ullevi.

Hans Prytz har verkligen fått ordning på Örgryte under detta året och laget spelar oerhört stabilt och imponerar både offensivt som defensivt. ÖIS skuggar serieledande Lund (en poäng bakom) och är fortsatt det enda laget i serien som är obesegrat efter elva omgångar. Formen är helt på topp med tre segrar och en oavgjord på dem fyra senaste och 12-2 (sex poäng och 9-0 på dem två senaste) i målskillnad på dessa matcher.

Örgryte är solida i deras försvarsspel och med nio insläppta mål är det bara Lund som är bättre. Lägg där till att man är seriens målgladaste lag med 27 mål framåt och målskyttarna är många, vilket alltid är ett positivt tecken. Inför säsongen värvades Skövde AIKs skyttekung Emil Karlsson och han bildar ett intressant anfallspar med Oskar Wallén som tillsammans har stått för tolv mål.

Jonathan Lindström är skadad sedan tidigare.

Oddevold var inför säsongen ett av lagen tillsammans med främst Lund och Örgryte som skulle vara med och utmana om en topp två placering. Laget ligger på en tredjeplats med sina 22 inspelade poäng, tre poäng bakom ÖIS och fyra poäng bakom Lund. Oddevold har varit stabila på Rimnersvallen där laget inte har förlorat sedan hemmapremiären mot Kristianstad. På resande fot har Oddevold inte imponerat lika stort med sju insläppta mål och förluster mot Qviding och Utsikten.

Offensiven är inte så dum och när vi pratar målskyttet för Oddevolds del så handlar det nästan enbart om den gamla GIF Sundsvall och Ljungskile anfallaren Johan Patriksson som har stått för fjorton (64%) av Oddevolds mål denna säsongen. Defensiven känns som lagets svagaste del.


Oddevold saknar fortsatt sin terminator mittbacksklippa i den rutinerade Joakim Jensen med förflutet i bland annat Hammarby och Ljungskile som skadade sig för två omgångar sen. Den ordinarie mittfältaren Matthias Karlsson är tillbaka i truppen efter att ha missat förra matchen på grund av skada men inleder på bänken.


Trolig startelva ÖIS:

Peter Abrahamsson

Christofer Bengtsson-Robin Jonsson-David Leinar-Hannes Sahlin

Filip Holländer-Sebastian Johansson-Jakob Lindström-Markus Anderberg

Emil Karlsson-Oskar Wallén


Bekräftad elva för Oddevold:

Peter Zwetsloot Isaksson

Kim Karlsson-Sören Ferm-Gustav Granqvist-Robert Johansson

Sebastian Jaconelli-Tom Ekliden-Angelo Vega-Mentor Zhubi

Andreas Lind-Johan Patriksson


Oddevold har enligt mig inte blivit satta på något riktigt test ännu då laget inte har mött vare sig ÖIS eller Lund. Nu ska man dessutom ta sig an Örgryte i deras hemmaborg som har toppat formen & självförtroendet. När vi summerar serien efter 26 omgångar så tror jag vi hittar Örgryte på första plats med minst sex, sju poängs marginal ner till närmaste lag. Motsvarande möte ifjol slutade 6-1 och även om det inte skulle bli tennissiffror denna gången så kommer Örgryte bli för tunga under 90 minuter, det är min känsla.

bet365 är marknadshögst med 2x på hemmaseger och det smakar alldeles utmärkt.

Killer - 30 Juni, 2012, 06:13

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2012-06-30 10:00:10

Gillar dina rekar skarpt Killer.

Rygg.

zacko - 2012-06-30 09:58:53

Håller helt med. Öis verkar ruggigt starka o lär ta hem den här serien. Två ggr känns riktigt fint mot Oddevold även om patriksson är en klasspelare. Bra rek!