Ljungskile SK gästar för andra gången på sex dagar Skåne för match mot Trelleborgs FF i sista matchen innan sommaruppehållet.

Trelleborgs FF som enligt många skulle tillhöra toppskiktet denna säsongen ligger på en fjortonde plats och har bara plockat 9 av 39 möjliga poäng hittills vilket är oerhört uselt för att vara Trelleborg. Laget ligger i skrivande stund 34 poäng bakom serieledande Öster och nu är den enda målsättningen att säkra nytt kontrakt i Superettan. TFF har sju poäng upp till Brage på säker mark men har en match mindre spelad. Det finns mer att plocka fram i denna truppen och det har dem även visat upp stundtals.

Anders Grimberg tog över jobbet som huvudtränare inför den senaste hemmamatchen mot Hammarby och då blev det seger direkt. Och tar Trelleborg poäng, JA då är det hemma på Vångavallen där laget har tagit sina segrar och åtta av sina nio poäng. Trelleborg är nämligen seriens sämsta lag på resande fot med EN(!) tagen poäng detta året. I måndags blev det förlust med 1-2 borta mot Degerfors.


Sedan tidigare finns det en del namn på skadelistan. Johan Nilsson-Guiomar är avstängd efter sitt röda kort senast och ersätts troligen av Peter Abelsson i mittlåset. Fredrik Jensen har varit krasslig i veckan men gick för fullt under Lördagens träning och är redo för spel.

Ljungskile har gått ner sig spelmässigt under dem två senaste matcherna och det är främst defensiven som har varit svag med sex insläppta mål. Laget ligger på sjundeplats med tjugo tagna poäng och raden 5-5-4 21-21. LSK har tagit ungefär den poängskörden som klubben hade som mål innan säsongen. Man hade målsättningen att ha med sig 22 poäng in till sommaruppehållet.

Närmast kommer Ljungskile från en 1-3 förlust i Ängelholm där skåningarna drog det längsta strået med tre mål inom loppet av tio minuter. Om inte det var elände nog så utgick två nyckelsspelare skadade (mer info senare i texten). Veckan tidigare blev det bara en poäng hemma mot bortasvaga Degerfors efter ett sent 3-3 mål av gästerna.

Trassel hos gästerna då brassen och mittbacken Josemar (9/0) är borta sedan tidigare. Nya skador på Kenny Pavey och ordinarie vänsterbacken Richard Nilsson. Lägg där till att Riki Cakic är avstängd efter sitt gula kort senast. Däremot är anfallaren och lagets näst bäste målskytt Bruno Santos tillbaka och bildar anfallspar med formstarke Joakim Runnemo (tre mål på dem två senast matcherna).

Trelleborg har fortfarande inte hållit någon nolla i årets superettan och känns inte samspelta defensivt då laget har tvingats rotera runt i backlinjen var och varannan match. Ljungskile går väldigt sällan av planen mållösa och har just nu en backlinje som mentalt redan verkar vara på semester. Ljungskile har gått över linan i sju av deras åtta senaste matcher.

I väntan på kvällens EM final så kastar vi in lite polletter på överspelet som känns stark här. 2-1, 2-2 eller 2-3 har mindre betydelse.. 1.85 är taget!

Trolig startelva Trelleborg:

Zlatan Azinovic

D. Melander, P. Abelsson, T. Mattsson, T. Malm.

Z. Jovanovic, M. Adelstam, I. Koroma, Thiago Borges.

F. Jensen, M. Ramadan


Trolig startelva Ljungskile:

Marcus Sandberg

D. Bennhage, P.Björlund, P. Hopkins, N. Andersén.

T. Mikaelsson, Genalvo, A. Kitic, A. Ljunggren-Eriksson.

J. Runnemo, B. Santos.

EDITERAD 2012-07-01 03.54:21

This is the stats tab
This is the post tip