Speltips

Speltips AIK-Häcken

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-07-08 16:00 Spela här

Speltips AIK-Häcken
Land: Sverige Liga: Allsvenska
Odds: 3.50 Speltips: 2
2012-07-08 16:00 AIK-Häcken 2 3.50 mr_england

Amatörernas afton är över och vi kan nu se fram emot det europeiska ligaspelet och framförallt starten av Premier League den 18 augusti. Jag lade bara fem spel under EM och då två missade och tre gick in till oddsen 3.30, 3.00 och 2.15 blev det en hyfsad vinst. Det mest intressanta med mina EM-spel var att platsspelet på Torres att bli skyttekung till slut gav ett högre odds än vinnarspelet då flera spelare gjorde tre mål. Vinnaroddset blev till slut 3.00 och platsoddset 3.30. Inte ofta det händer.

Ni som följer mig vet att jag jagar värdespel där oddset är för högt i förhållande till vinstchansen. Då vinner man inte varje gång men det är enda sättet att gå med vinst i längden. Spel på globala giganter som Kalmar FF till 1.40 på bortaplan i Europa i matcher de inte måste vinna står jag gärna över… Den här veckan har jag hittat ett intressant odds i allsvenskan då Häcken kan spelas till 3.50 att vinna borta mot AIK. Oddset 3.50 innebär att spelbolagen ger Häcken 28 procents chans att vinna matchen. Jag tror att de har större vinstchans än så.

AIK har inte imponerat alls på mig under säsongen men ligger trots det på fjärde plats i tabellen (en poäng före Häcken) och är obesegrade på hemmaplan efter sex matcher. Det säger en hel del om allsvenskan. AIK är stabilt, kämpastarkt men saknar spets och känns tröga.

Häcken har en hög högstanivå och en låg lägstanivå. De har ett bättre spelarmaterial än AIK men är fortfarande för ojämna för att riktigt kunna hota i toppen. Jag trodde att de hade lärt sig en läxa efter fjolårets ras men uppenbarligen finns det fortfarande en hel del att jobba på för tränare Gerhardsson.

Vi kan gissa startelvor hit och dit men det tror jag inte kommer fälla avgörandet den här gången. Båda lagen var dessutom usla i den senaste omgången så formen är ungefär lika svag hos båda lagen. Det jag tror talar för Häcken är att de kan spela mer avslappnat än AIK och att deras snabba, passningssäkra och vassa kontringsfotboll kommer passa extra bra mot tröga AIK. Allt snack om guld är borta för Häcken och de kan nu vara sig själva för en stund och spela utan press. Det kan passa Waris Majeed, Martin Ericsson mm perfekt då de blir livsfarliga i omställningarna mot ett AIK som måste försöka gå framåt på hemmaplan. Häcken gjorde det bra mot AIK ifjol (en vinst och en förlust) och då Häcken är bättre i år och AIK sämre gillar jag oddset på Häcken den här gången.

Lite intressant fakta. Häcken har gjort 29 mål den här säsongen. Waris Majeed och Rene Makondele har tillsammans gjort 20 mål den här säsongen. Hela AIK har gjort 15 mål. Det säger lite om hur lagen spelar och vad de prioriterar...

Häcken är ingen stenklar vinnare men jag ger dem minst lika bra vinstchans som AIK i den här matchen, även med tanke på skador/avstängningar. Då Häcken kan spelas till höga 3.50 är valet givet.

Spel: Häcken vinner mot AIK till oddset 3.50 hos bet365

mr_england - 05 Juli, 2012, 23:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mr_england - 2012-07-06 01:21:13

Ingen mordvinnare som sagt men jag gillar oddset. Chatto är bra och det ska bli intressant hur de ställer upp med Chatto, Ericsson Lewicki och Drugge på bortaplan.

Killer - 2012-07-06 00:57:51

Rene Makondele är avstängd här. Då jag själv tyckte att han var vårens spelare i Allsvenskan så är det såklart ett jätte avbräck. Plus defensivt att D. Chatto är tillbaka efter just avstängning.