Serbien tog sig till mästerskapet genom att under hösten 2011 spela i ett förkval mot Tjeckien, Israel och Litauen. Serbien slutade på en andraplats i grupp 5, två poäng bakom Tjeckien och tog sig vidare till den sista kvalrundan där 28 nationer (sju kvalgrupper) under våren gjorde upp om sju platser till Europamästerskapen Under-19 i Estland. Då England tillsammans med Spanien och Frankrike var toppseedade så var dessa nationer direkt kvalificerade till detta kvalet.

England vann sin kvalgrupp tre poäng före Montenegro efter 5-0 mot Slovenien, 1-0 mot Schweiz och 1-1 mot Montenegro. Serbien vann sin kvalgrupp två poäng före Tyskland efter segrar mot Ungern och Rumänien samt 2-2 mot Tyskland.

Frankrike gjorde proceduren kort med Serbien i premiären där Fransmännen gjorde tre mål under 15 minuter i mitten av första halvlek. Serbien var utspelat stora stunder och hade inte något skott på mål under hela matchen. Det blev inte lättare när anfallaren Aleksandar Mitrović drog på sig ett rött kort i mitten av andra halvlek.

Aleksandar Mitrović som var lagets bästa målskytt under kvalspelet är avstängd här efter sitt röda kort senast. Dessutom så saknas den viktige högerbacken Nikola Aksentijević (spelade samtliga minuter under kvalspelet) på grund av skada.

England har några lovande spelare bland annat anfallarna Benik Afobe (Arsenal FC), Harry Kane (Tottenham), målvakten Sam Johnstone, försvararna Michael Keane och kapten Tom Thorpe (alla tre Manchester united), mittfältarna Nathaniel Chalobah (Chelsea FC), Nathan Redmond (Birmingham) och inte minst lagets mest rutinerade spelare (trots sin ringa ålder) George Thorne (W.B.A) som har gjort flera A-lags matcher för West Brom och Portsmouth.

England spelade oavgjort i en öppen och jämn premiärmatch mot Kroatien där målchanser inte saknades. Kroatien tog ledningen i början av andra halvlek men England svarade omgående genom ett kvitteringsmål av Nathaniel Chalaboah.

Det är oerhört viktiga poäng som står på spel här om det ska bli avancemang grån gruppen. Förlust för Serbien och mästerskapet är över. England skulle vid seger här gå upp på fyra poäng och ha allt i egna händer i sista gruppspelsmatchen mot Frankrike, en chans man inte vill bränna. England ska vara favoriter och när det dessutom är lite trassel i Serbien så är 1.75 helt klart värt en Fredagspeng.