Speltips

Speltips Lag-VM

Sport: Speedway Spelstopp: 2012-07-07 19:00 Spela här

Speltips Lag-VM
Land: Polen/Sverige Liga: Lag-VM
Odds: 9.00 Speltips: Danmark
2012-07-07 19:00 Lag-VM Danmark 9.00 trippel99

Okey, innan reken börjar bör det nämnas att jag är en rookie inom speedway. Funnit intresse för sporten under året (även om man följde en del när Rickardsson var i sitt esse) när man ryggat och följt IBs fantastiska spel, helt klart en rolig och intensiv sport som jag kommer lära mig mer om med tiden! Så att sälja hus, fru eller ta lån kommer inte på frågan! Såg bara ett intressant odds nu och kan inte låta bli att försöka mig på en rek.

I alla fall.. Blev lite förvånad när jag såg oddsfördelningen inför VMet som ser ut som följande

Australien 1.83
Sverige 3.25
Polen 7.50
Danmark 9.00
Ryssland 34.00
Storbritannien 101.00
Något annat 101.00

Visst, att Australien och Sverige är favoriter kan jag köpa. Men att Polen är före Danmark? Och att dessa Danskar dessutom ligger på 9 i odds känns ju rätt spelvärt om något! Visst kan jag till viss del förstå oddssättningen då Danskarna hamnat i en svår grupp jämfört med kval 2, men jag tror de krånglar sig vidare därifrån ändå och väl i finalen är det inga 9 i odds som gäller.. Skulle sätta dem på runt 2.75 då, max.

Angående tävlingen - Sverige är direktkvalificerat till finalen som går den 14 juli, så det finns 3 platser att kämpa om i kvalet! Kval 1 som körs på lördag (7 juli) består av Polen, Danmark, USA och Ryssland. Kvalet körs i Polen (Bydgoszcz) vilket är hemmabana för Artem Laguta och Emil Sajfutdinov i Ryssland, vilket är det enda som oroar mig lite.

Ryssarna ställer upp med - Emil Sayfutdinov, Grigory Laguta, Artem Laguta, Roman Povazhny. Helt klart ett starkt lag med Sayfutdinov i spetsen! Grigory som kört bra den här säsongen och Artem som kör på hemmabana.

Polen ställer upp med - Tomasz Gollob, Grzegorz Walasek, Piotr Protasiewicz, Maciej Janowski. Pepe ersätter alltså Kolodziej som har kört grymt i Polen iår, blytungt avbräck! Annars en stark lineup men ingen riktig spets enligt mig, känns som de kommer få svårt att plocka 3or med de förarna.

USA ställer upp med - USA: Greg Hancock, Billy Hamill, Ryan Fisher, Ricky Wells. Hancock är såklart stjärnan men sen ser det tunt ut, ska inte ha en chans här..

Danmark ställer upp med - Niels-Kristian Iversen, Leon Madsen, Michael Jepsen Jensen, Mikkel B Jensen. Noterbart, INGEN Pedersen i kvalet. Man satsar ungt men matchar ändå en stark lineup. Iversen är kanske världens bäste förare just nu, Leon Madsen har hittat formen tillsammans med Michel J Jensen som tog full poäng i senaste matchen för Dackarna! Mikkel B Jensen är väl frågetecknet här och antagligen anledningen till det högre oddset, kan få svårt att hänga med!

Vinnaren i den här gruppen går alltså till final medans tvåan och trean får köra ett race off mot Kval 2s tvåor och treor. Australien KOMMER vinna Kval 2 och det gör att Tyskland, Tjeckien och England slåss om race off platserna, Danmark ska slå alla dessa enligt mig.

Så, Danmark har alltså två chanser att nå final. Antingen genom att slå Ryssland/Polen i Kvalet eller att vinna race offet mot Ryssland eller Polen (det som inte vinner) senare. Jag vågar påstå att de tar sig vidare till finalen 8/10 gånger här, 9,5/10 med Pedersen (om han är med i potentiella race offet).

Så.. Min förutspådde final går mellan Sverige, Australien, Danmark och Polen/Ryssland.

Australien ställer upp mig - Jason Crump, Chris Holder, Darcy Ward, Davey Watt. Ruskigt jämn lineup och de är favoriter med all rätt. Watt är det svaga kortet men långt ifrån dålig. De har dock inte den där riktiga stjärnan, Crump är inte i någon vidare form, blandar och ger en hel del. Holder kan om han har en bra dag men är ändå inte den där riktiga spetsen, samma sak med Ward. Känns inte som de har någon som plockar de där viktiga 3 poängarna som behövs.

Sverige ställer upp med - Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren, Tomas H Jonasson, Peter Ljung. Känns enligt som som en rätt dålig trupp jämfört med oddsen.. Jonsson är såklart grym i sina stunder och ska vara poängbäst i laget. Lindgren har tagit 6 trepoängare på 44 heat i elitserien och Jonasson är enligt mig rätt dålig i sammanhangen. Peter Ljung har blivit nollad 11 gånger på 38 heat, ingen vidare statistik där heller. Ända anledningen jag kan se till det förhållandevis låga oddset på Sverige är att de redan är i final och inte behöver genomlida något kval samt att de har två hemmaförare i finalen som känner till banan lite bättre än alla andra, alltid en trygghet.

Finalen körs alltså på Dackarnas hemmabana, hemmaförare är alltså Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren för Sverige, Michael Jepsen Jensen för Danmark och Darcy Ward för Australien. Och det är här jag ser att Danmark faktiskt börjar få lite fördel i mina ögon! Pedersen och Iversen är de bästa förarna just nu samtidigt som tredjeföraren kör på hemmabana och Mikkel B Jensen som är Danmarks svaga punkt blir bortplockad till förmån för Pedersen.

Pedersen, Iversen, Jepsen Jensen och Madsen som kört bra för sitt Vetlanda i en potentiell final alltså, till 9 i odds. Tycker det låter hur spelvärt som helst!

Kommentera gärna om jag gjort bort mig totalt, positiv feedback helst ;) Är som sagt relativt ny på sporten så ha överseende med det!

trippel99 - 06 Juli, 2012, 17:51

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!