Speltips Williams-Radwanska

Sport: Tennis
Spelstopp: 2012-07-07 14:00
Land: Storbrittanien
Liga: Wimbledon
Odds: 1,97
Tips: Över 19,5 gem
Kikade lite inför damfinalen i Wimbledon och hittade ett intressant spel.
Williams är storfavorit att vinna mot Radwanska och även om amerikanskan sannolikt vinner så känns det inte aktuellt att spela på henne till snudd på obefintliga odds. Jag väljer istället över-spelet eftersom jag tror en formstark Radwanska ska kunna pressa Williams hyggligt.

Radwanska (38-9 på året) har precis som Williams (27-3) en bra säsong hittills och har imponerat så här långt i Wimbledon. Hon har bara tappat ett enda set hittills och polskan bör inte bli någon enkel resa för Williams. I semifinalen mot formstarka Kerber spelade Radwanska stabilt med en säker serve och få misstag (bara sex unforced errors). Notabelt också att om polskan vinner finalen så tar hon över positionen som världsetta och det borde ju vara en ordentlig morot om inte annat.

Williams har med sitt kraftfulla spel tagit sig till final och mot Azarenka i semifinalen slog hon 24 serveess och vann 82 procent av poängen i egen serve, men frågan är om hon kan hålla den nivån på serven i ännu en match.

Tittar vi på Williams matcher så här långt i Wimbledon och jämför med linan på 19,5 gem i finalmatchen så ser det ut så här:

Omg 1: Zahlavova Strycova 18 gem (6-2, 6-4)
Omg 2: Czink 17 gem (6-1, 6-4)
Omg 3: Zheng 37 gem (6-7, 6-2, 9-7)
1/8-final: Shvedova 27 gem (6-1, 2-6, 7-5)
1/4-final: Kvitova 21 gem (6-3, 7-5)
1/2-final: Azarenka 22 gem (6-3, 7-6)

De fyra senaste matcherna har alltså klivit över 19,5 gem och amerikanskan tycks ha problem att punktera matcherna. Mot Azarenka till exempel hade hon ett break i andra set men tappade serven och setet gick till tiebreak. Nu ställs hon mot världstvåan Radwanska som om hon kommer upp i nivå lär tvinga Williams att spela riktigt bra.

Dessutom har Williams tillsammans med syster Venus gått hela vägen och är i final i dubbelturneringen. Hon har således spelat fler matcher än Radwanska och medan polskan vilade igår spelade Williams en tresetare i dubbelsemin. Det borde ha satt vissa spår även om dubbel inte är lika påfrestande som singel.

Det som kan tala mot Radwanska är att det här är hennes första final i grand slam och att det möjligtvis kan påverka hennes spel negativt ifall hon blir nervös och börjar tänka för mycket. Williams å sin sida har mängder med rutin och har varit i den här situationen förr.

De båda har mötts två gånger och båda gångerna har Williams vunnit enkelt, men dessa matcher daterar sig dock till 2008 och spelarna är betydligt jämnare idag.

Jag tror att Williams vinner, men tycker att polskan har god chans att ta i alla fall ett set på henne och även om det skulle bli i två raka set så borde Radwanska - om hon bara kan hålla ihop sitt spel och inte respekterar Williams för mkt - pressa den här matchen över 19,5 gem.

De flesta bolagen favoriserar under och har ett högre odds på överspelet, men jag tycker att det finns mer som talar för över 19,5 gem och hittar helt klart värde i de nästan två gånger degen som finns hos bland andra Nordicbet. Bet 365 till exempel ligger helt jämnt (1,83) på de båda alternativen och det är väl närmare sanningen i mina ögon även om jag tycker att det finns ett litet värde i överspelet även där.

Andra tänkbara spel är Radwanska +5,5 och över 2,5 set. Eller varför inte 2-1 i set till Williams om man vill chansa lite och få upp oddset.

Jag anser att det här har möjlighet att bli en betydligt jämnare match än vad spelbolagen vill tro. Slappnar Williams av och börjar slarva (vilket hon har en tendens att göra ibland) så lär inte Radwanska vara sen att utnyttja det. Hoppas bara inte Radwanska visar för stor respekt, blir feg och spelar för försiktigt. Då kan det bli raka set och överspelet är i fara. Jag tror dock inte så blir fallet.

Rygga på egen risk men lycka till om ni hakar på! =)

EDITERAD 2012-07-06 22.55:15
Spela på Williams-Radwanska hos Nordicbet
Spela nu
zacko - 6 Juli 2012 - 22:55
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Poldan - 2012-07-06 22:54

Håller med här, har skrivit om det själv in bloggen och skulle just kopiera texten och lägga in den bland rekarna när jag ser att spelet redan finns.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: