Speltips

Speltips Tromsö-Sogndal

Sport: Välj sport Spelstopp: 2012-07-07 20:00 Spela här

Speltips Tromsö-Sogndal
Land: Norge Liga: Tippeligan
Odds: 2.05 Speltips: Tromsö -1.5
2012-07-07 20:00 Tromsö-Sogndal Tromsö -1.5 2.05 RalleArvid

Då kastar jag efter en dags vila från rekandet upp mig på den Nordirländska connomare-ponnyn igen och blickar återigen ut mot ett västliggande land fyllt av nederbörd, men denna gången lite närmre än Nordirland, nu är det nämligen dags att plocka lite oljepengar från Norge. Rekade alltså ingenting igår men satte en fin svennebanan-tripper (som jag redogjorde för på twitter; @RalleArvid) innehållandes Andy Murray, England U19 (som var dagens bästa på rekat) och överspelet i Spanien – Portugal U19 (satt efter 28 minuter). Nu när jag dessutom ser att FC Tokyo är på god väg att säkra matchen redan innan 45 minuter är spelade har man återigen att trycka in en del på kvällens norska spaning.

I ligan har Tromsö fyra segrar och en avgjord på sina fem senaste hemma. Av dessa fyra segrar är samtliga med en segermarginal på minst två mål: 2-0 mot Brann, 5-1 mot Viking, 3-1 mot Våleränga och 3-1 mot Sandnes. Lägg därtill att man vann sin senaste hemmamatch (i cupen) med hela 4-0.

Idag tar man emot Sogndal som borta har tre förluster på sina fem senaste, av dessa är två riktiga ordentliga förluster, 5-0 mot Brann (som Tromsö slog med 2-0) och 3-0 mot Strömsgodset. Hemma förlorade man dessutom senast med 3-1 mot Fredrikstad. På de åtta senaste matcherna har Sogndal förlorat sex och spelat två oavgjorda. Man har inte vunnit sedan i april månad medan Tromsö inte har förlorat hemma sedan i mitten av mars. Och Tromsö är dessutom obesegrade på hemmaplan i ligaspelet i år med bara ett poängtapp på de sju inledande matcherna.

Tendensen är tydlig, Tromsö är stabila bakåt och för tillfället en riktig målmaskin framåt. Sogndal har problem att hitta nätet framåt men tycks vara mer än villiga att läcka betänkligt bakåt för tillfället.

Sogndal har ligans absolut sämsta form och även om Tromsö inte toppar formtabellen totalt sett så ligger man tvåa i tabellen över hemmaspel och dessutom är man så här långt på allvar med och krigar om en plats ute i Europa då man ligger på samma poäng som Rosenborg.

Enligt mig talar allt givetvis för Tromsö-seger men då oddset är rejält nedtryckt (runt 1.40) tycker jag att en lördagskvällsslant kan testas på hcp-1.5 på hemmalaget vilket ger över 2.15 på vissa bolag.

Lycka till lads/gutter.

RalleArvid - 07 Juli, 2012, 12:27

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
TheMechanic - 2012-07-07 19:54:56

Ryggar, jobbar vi in den
/4-0

RalleArvid - 2012-07-07 15:19:54

Via twitter nås vi även av följande information: "Tror helt på din linje på norgematchen. Tromsö är en lång resa för de flesta lagen också."