Speltips

Speltips British Open

Sport: Golf Spelstopp: 2012-07-19 12:00 Spela här

Speltips British Open
Land: England Liga: PGA Major
Odds: 10x Speltips: Tiger Woods
2012-07-19 12:00 British Open Tiger Woods 10x RalleArvid

Har Arvidsson blivit desperat efter den något sviktande formen efter EM? Börjat reka golf!?!? Nejdå, för det första så har jag inte allt varit nattsvart även om jag är långt ifrån i toppform. Dessutom är det ju så att jag varnat för mina senaste spel och framförallt de i träningsmatcher att det är lite lägre insats som gäller då det generellt är lite dodgy med matcher av denna natur. Men med den truppen och startelvan West Ham ställde på benen igår och med tanke på hur utgången blev så är jag långt mer orolig för Hammers säsong i stort än vad jag är för min rekform. Nej, nu är det nämligen som så att jag har tänkt på det här spelet under väldigt lång tid och lagt det sedan en tid tillbaka så därför känns det läge att delge även er det kära läsare/ryggare.

PGA Tour-tävlingar i golf är vanligtvis bland de tuffaste spelobjekten att förutse, majors i golf är vanligtvis de ALLRA tuffaste spelobjekten att förutse. Det är inte som exempelvis tennis-grand slams där det nuförtiden alltid står bland 2-3-4 spelare om vem som ska skriva in sig i historieböckerna. Det rör sig i dessa sammanhang snarare om 15 spelare som på förhand anses ha rimliga chanser och därtill ett 50-tal som dessutom kan skrälla. Men eftersom man ska följa den finaste av de finaste golftävlingarna i världen intensivt så varför inte även bevaka den med ett placerat bet?

British Open är Tigers favorit-major, (trots att han är amerikan). Han älskar inte bara det genuina och det anrika med tävlingarna utan framförallt det rent sportsliga med tävlingarna. Det är en helt annan typ av golf som spelas på links-banor i Storbritannien jämfört med den golf som spelas i USA eller den golf som spelas på banorna runtom i vårt land. Rory McIlroy gick ut och sågade links-golfen häromsistens, visserligen i besvikelse efter en dålig rond, men det ligger lite mer i det uttalandet än bara en besvikelse. Rory tillhör i alla aspekter den moderna, unga, aggressiva golfaren som spelar 2000-talets golf, men cyklen håller nog på att svänga tillbaka, och även om det är oväsentligt här så har 2000-talets golf aldrig nått Storbritannien och kommer förmodligen aldrig göra. Det finns inget land/rike/område i världen som är så konservativa och måna om att upprätthålla traditioner som just britterna, och detta inte minst inom sportens värld.

I links-golf kan du ofta inte spela upp bollen i luften och du kan aldrig landa bollen mitt på pinnen. Det är alltså nästintill oväsentligt med kunskaper och kompetenser som är instrumentella och essentiella under årets resterande 51 veckor. Konstigt kanske att Rory inte trivs bättre med det kan tyckas men nej, hans hemmabana är inte alls av denna karaktär och framförallt är hans spelstil alltså inte formad efter denna typ av strategi som krävs i helgen. Jag hoppas givetvis på McIlroy ändå och han har utvecklats mycket även i detta spel på sistone men han, liksom hela övriga startfältet, har på förhand en överman: Tiger Woods. Tiger kan det här spelet bättre än någon annan i världstoppen och Tiger är nog, trots att de flesta ser British Open som tävlingen de helst av allt vinner, mer sugen än alla andra på att visa att han är tillbaka på riktigt, och på vilket bättre sätt kan man göra det än att vinna tillbaka sin favorit-major?! Om man dessutom då även betänker att det fanns en tid då Tiger kunde stå i runt 2.50 gånger även inför majors av det här slaget så känns det oerhört passande att kliva in till detta erbjudna odds.

Tiger har vunnit 74 PGA-tävlingar varav sin senaste häromsistens, något som placerar honom 2:a genom alla tider i den rankingen. Bland dessa är 14 majors vilken han vann sin senaste år 2007. Nu är han tillbaka efter allt strul och trassel både på skadefronten och framförallt i privatlivet. Jag vill inte säga att han är tillbaka starkare än någonsin, men han är tillbaka stark, rankad fyra i världen och om Tiger är stark, då blir han giftig i helgen.

Och ni; en sak till: Var inte oroliga om han klarar cuten men ändå ligger 5-6 slag efter täten inför söndagen. Då är han fortfarande storfavorit i mina ögon när han drar på sig sin röda söndags-tröja…

10x på bet365 måste bara spelas helt enkelt.

Lycka till lads och vi följer väl tävlingarna tillsammans på twitter? @Rallearvid

RalleArvid - 18 Juli, 2012, 12:28

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
RalleArvid - 2012-07-19 07:49:50

Haha. Fair enough.

Poldan - 2012-07-18 23:58:46

Kör nog också topp10 så att man har något anledning att kika på skiten :)

Zigon - 2012-07-18 15:26:57

Finns även Top 10 till 1.90 testar en slant på det:)

dhead85 - 2012-07-18 13:13:55

Rygg!

Säkrar även upp insatsen direkt med ett spel på Tiger komma plats 1-6 till 2ggr pengarna!