Speltips

Speltips Gefle-IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-07-21 16:00 Spela här

Speltips Gefle-IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.925 Speltips: 1X
2012-07-21 16:00 Gefle-IFK Göteborg 1X 1.925 mr_england

Match: Gefle - IFK Göteborg
Spel: Gefle med asian handicap +0.5 (samma spel som 1X) – odds 1.925 hos bet365

Serien vänder och IFK Göteborg möter Gefle för andra gången på en vecka. Matchen på Gamla Ullevi slutade 1-1. Den här gången möts lagen på Strömvallen i Gefle.

Ingen som såg matchen IFK Göteborg-Gefle förra veckan kan tycka att oddsen är rätt satta den här gången. Det var länge sedan jag såg ett lag vika ner sig på det sätt Göteborg gjorde efter deras 1-0 mål och Real Blåvitt var helt håglöst och förtjänade alla burop de fick efter matchen. Det var också mycket nära att Göteborg förlorade matchen på slutet då Gefle tog över matchen mer och mer i andra halvlek.

Helt klart har alla tappade ledningar satt sig i huvudet på Blåvitt-spelarna och de såg livrädda ut och slutade spela så fort de tog ledningen. Alla som såg matchen på plats, inklusive undertecknad, förstod redan i halvlek att det inte skulle hålla. Då dessutom Tobias Hysén sviker sitt lag gång på gång med missade frilägen i avgörande lägen ser det riktigt illa ut för Göteborg. Att Hysén hade mage att skylla förlusten på Gerzic efter matchen är ett bevis på att det närmar sig krisstämning i Göteborg. Hysén borde i stället se sig själv i spegeln.

Att Håkan Mild och Göteborgs ledning fortfarande pratar om topp 3 är bara ett bevis på att de är desperata och försöker rädda sitt eget skinn. Jag vidhåller fortfarande att Mild är en av de sämsta sportchefer som någonsin existerat – inte bara i allsvenskan utan i hela världen. Att Mild fortfarande får ha kvar sitt jobb är bara ett bevis på att Göteborgs ledning är svag och helt saknar ryggrad att sparka en gammal spelarlegend.

Inför förra matchen gjorde Stahre en hel del ändringar i Göteborg. Han gav bland annat Sana och Allansson chansen på kanterna och bytte målvakt då Dahlin ersatte Alvbåge. Det hjälpte dock föga och även om Sana gjorde en ok match så är det inte byten av enskilda spelare som kommer vända trenden för Göteborg. De måste byta spelsystem då allt i nuläget går otroligt långsamt och laget saknar spets. Frågan är dock om det är möjligt då laget är ett fuskbygge från början med en dålig förstemålvakt, en usel backlinje som sportchefen helt glömde av inför årets säsong, ett ok mittfält på papperet men inte i verkligheten och bara en riktig anfallare som inte levererar. Göteborg har dessutom problem med skador.

Gefle utnyttjade Göteborgs svagheter på ett riktigt bra sätt och det var förvånansvärt hur lätt de kunde skapa chanser genom att bara spela enkelt. Det kanske inte var så många skott på mål men de hade flera farliga halvchanser där Dahlberg bara var en tå från att sätta dit den. Gefle fick dessutom ett mål bortdömt för offside efter ett riktigt fint anfall. Gefle växte sig starkare under matchen och under andra halvlek var de minst lika bra som Göteborg, om inte bättre.

En del pratar om att Göteborg haft otur och visste kunde de fått en straff i andra halvlek senast. Nu har dock halva säsongen gått och man kan inte skylla på otur hela tiden. Laget är helt enkelt inte bättre och sett till vad de visade på hemmaplan mot Gefle senast finns det inget som säger att Göteborg kommer klättra i tabellen eller att de ska lyckas bättre mot Gefle på bortaplan den här gången.

Vi måste sluta se till namnet IFK Göteborg och i stället analysera verkligheten. Göteborg har slutat sjua de två senaste säsongerna och ligger nu på elfte plats i allsvenskan då halva serien är spelad. Bara målskillnad före Syrianska på trettonde plats och fyra poäng före Gefle på kvalplats. Göteborg har bara vunnit 3 av 15 matcher den här säsongen och endast tagit 1 seger på 7 försök på bortaplan. Göteborg var inte bättre än Gefle senast på Gamla Ullevi och Göteborg förlorade mot Gefle med 1-0 borta i fjol. Varför ska Göteborg vara så klar favorit att vinna den här matchen? Jag förstår det inte och ser värde i oddset på Gefle…

Spel: Gefle med asian handicap +0.5 – odds 1.925 hos bet365

mr_england - 19 Juli, 2012, 09:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Heenri - 2012-07-20 15:08:52

Du kan ju inte vara fullt frisk när du säger att Gefle va minst lika bra som IFK om inte bättre i andra halvleken.
IFK hade ju allt! Gefle fick sin första målchans i andra halvleken först i 65-70 och det var ett misstag av försvaret som Gefle gjorde mål på.
Första halvleken dominerade IFK helt, nä det blir en medel peng på IFK denna match!

Miiklo - 2012-07-19 10:03:19

Härlig analys, själv har jag gått allin på IFK, tror på en ketchupeffekt a la hysen :D

Pettson - 2012-07-19 09:53:38

som du skriver så verkar det vara ett härligt klimat i gbg. tänker på ranegies tid där. visst att han kom sent typ varje träning - men blev typ utfyst/mobbad. gerzic nästa offer? tråkigt.... och hysen har ett jäkla lass att bevisa innan han kan bete sig som han gör. diva!