Speltips

Speltips Syrianska - Helsingborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-07-21 16:00 Spela här

Speltips Syrianska - Helsingborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,97 Speltips: Syrianska +0,5
2012-07-21 16:00 Syrianska - Helsingborg Syrianska +0,5 1,97 Grusbollen

När Helsingborg senast spelade match var det borta på Wales och det mot walesiska The New Saints, TNS. Den matchen kommer ni kanske ihåg, då jag skrev om den här Rekatochklart. Då om att Helsingborg skulle spika igen och hålla nollan. Lyckligtvis satt spelet, men faktum är att det var med en hel del flyt.

I ärlighetens namn gjorde skåningarna en riktigt svag insats, framförallt i första halvlek där walesarna mer eller mindre spelade ut HIF. Att det efter 45 minuter stod 0-0 får nästan ses som ett smärre rån. Redan efter 20 sekunder kom New Saints i ett bra anfall som slutade med ett riktigt bra skott som var millimeter från att leta sig in bakom landslagskeepern Pär Hansson.

Men efterhand som matchen gick tröttnade TNS, samtidigt som HIF höjde sig något snäpp. I den andra halvleken dominerade Helsingborg bollinnehavet, men det skapades enbart någon enstaka målchans. Slutresultatet tillskrevs 0-0, och sett till hur matchen såg ut ska HIF-tränaren Åge Hareide vara nöjd med det resultatet.

Under fredagsförmiddagen satte man sig på bussen upp mot Södertälje för att under eftermiddagen träna ett pass på matcharenan. Imorgon, 16:00, möter man alltså Syrianska, precis som man gjorde för en vecka sedan. Då på Olympia och efter ett sent segermål av den formstarka mittbacken Walid Atta lyckades man vinna med 1-0. Men precis som mot TNS var det ett oerhört blekt HIF-lag. Det går otroligt långsamt när man går till anfall, och flertalet av de offensiva spelarna är helt ur slag för tillfället.

En av spelarna som sportchefen Jesper Jansson hade hoppats mer ifrån är Thomas Sörum. För ungefär ett år sedan värvades han ifrån Haugesund och det för hela 10 miljoner (rätta mig om jag har fel). Förra säsongen blev det endast ett mål, och inför den här säsongen när Thomas fått en hel försäsong med laget, var förväntningarna desto högre. Men inte har det lossnat för det. Så här långt bara ett mål.

Spelaren som förra året blev utsett till seriens bästa, May Mahlungu, har också gått in i en stor formsvacka. Efter uppehållet har han fått starta en match på bänken. I senaste matchen mot TNS fick han lämna sin normala innermittfältsposition, till förmån för Lorent Sadiku, och spela till höger på mittfältet istället.

Åge Hareide har uttalat sig inför den här matchen om att Thomas Sörum kommer att vilas. Obekräftade uppgifter säger också att Erik Edman och Walid Atta står över den här matchen. Just Erik Edman är väl inget jätteavbräck, då den finska talangen Jere Uronen har spelat på den positionen tidigare den här säsongen, och gjorde så mot Syrianska för en vecka sedan. Men däremot om uppgifterna om att Walid Atta kommer att vilas (skadekänningar?)i morgondagens match stämmer så är det ett ENORMT avbräck. En av (om inte den) Allsvenskans bästa mittbackar för tillfället.

Om vi tar oss över till Syrianska kan vi konstatera att Södertälje gänget, trots Allsvenskans sämsta publiksnitt, är relativt svårbesegrade hemma i Södertälje. Sju matcher på hemmaplan har man hunnit med, varav fyra har man tagit poäng i. Förlusterna har kommit mot topplagen AIK, Elfsborg och Häcken.

Senast på Olympia var det tydligt att matchplanen var att avvakta, och försöka få med sig en poäng genom ett defensivt och lågt försvarsspel. Men som jag tidigare nämnde lyckades Walid Atta avgöra efter en tilltrasslad situation i straffområdet efter en hörna.

Dessutom var det stora avstängningsbekymmer hos Syrianska då båda mittbackarna var avstängda. Till den här matchen är det endast Anders Bååth som saknas på grund av avstängning.

Men i returmötet mellan lagen är det väl ingen vågad gissning att Syrianska kommer flytta fram positionerna betydligt längre fram än vad man senast gjorde. Dessutom har vi statistiken på vår sida gällande dubbelmötena i Allsvenskan: det är väldigt sällan något lag vinner båda matcherna.

Här tror jag att Syrianska har väldigt goda möjligheter till att minst plocka en poäng. Ett hårt matchat HIF som verkligen inte imponerar för tillfället. Naturligtvis är det även svårt att komma från matchen på Wales och kunna ladda om till den här matchen.

Jag tycker att oddset på Syrianska +0,5 (exakt samma sak som 1X) är alldeles för högt. Oddset är 1,97 på bet365 och det spelas med 5/10 units.

Följ mig gärna på Twitter @Grusbollen1

/Grusbollen

EDITERAD 2012-07-20 20.46:31

EDITERAD 2012-07-21 15.18:17

Grusbollen - 21 Juli, 2012, 15:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!