Speltips

Speltips Gefle - Malmö FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-07-28 16:00 Spela här

Speltips Gefle - Malmö FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2,10/1,72 Speltips: 1X/BLGM
2012-07-28 16:00 Gefle - Malmö FF 1X/BLGM 2,10/1,72 Grusbollen

Gårdagen blev en riktigt härlig speldag för min del. Här på Rekatochklart kunde ni läsa om huvudspelet för dagen då jag skrev ett speltips om matchen mellan isländska FH som tog emot AIK. Det blev inte bara avancemang för alla våra svenska representanter i Europa League-kvalet, utan underspelet i AIK-matchen kunde hämtas hem till 1,95x pengarna. På mitt Twitter-konto (https://twitter.com/Grusbollen1) jobbades det också in lite OS-matcher.

Bara att hoppas på att den goda formen håller i sig när jag under lördagseftermiddagen fokuserar på Allsvenskan, och närmare bestämt Strömvallen. För här kommer Gefle ta emot Malmö FF. Senaste omgången plockade båda lagen varsin tre-poängare. Jag antar att alla av er kommer ihåg resultatet från matchen mellan Gefle - Göteborg. Om inget annat får ni reda på det nu: 5-0 tillskrevs slutresultatet i den matchen. Malmö FF ställdes i sin förra match mot krislaget GAIS och lyckades ta en knapp 3-2-seger - en efterlängtad bortaseger.

**************

Till den här matchen har Malmö drabbats av ytterliggare ett avbräck. Lagkapten och försvarstränaren Daniel Andersson tvingas med allra största sannolikhet stå över morgondagens match på grund av någon form av fotskada. Spelmässigt har han de senaste matcherna brustit, men det går inte att tvivla på att han ändå har en stor inverkan på laget med sin förmåga att styra övriga (framförallt backlinjen) spelare. Daniel Andersson har stått över två stycken matcher den här säsongen, och det mot BK Häcken (förlust 5-0) och GIF Sundsvall (oavgjort 1-1).

I senaste matchen mot GAIS var även nyckelspelaren Ivo Pekalski borta. Även han på grund av en fotskada. Utan honom kommer det troligen vara precis som mot GAIS då Erik Friberg och Wilton Figuerido spelade innermittfältare. Då var det ofta väldigt stora ytor för GAIS vid omställningar eftersom att både Friberg och Figuerido var ofta på offensiva löpningar. Till kategorin avbräck får vi fortfarande räkna till Jimmy Durmaz som för ett litet tag sedan lämnade laget för spel i Turkiet. Ersättaren är så här långt Simon Thern och i senaste matchen var han dessvärre nästan helt osynlig matchen igenom.

Den här säsongens bortaspel från Malmös sida har varit under all kritik. Endast två segrar så här långt och då har faktiskt båda slutat 3-2(Djurgården och GAIS). Generellt sett senaste säsongerna har MFF varit svaga på konstsgräs och så här långt in i den här upplagan av Allsvenskan har tre stycken konstgräsmatcher slutat med 1 poäng. Förlust Örebro och Norrköping och oavgjort Sundsvall.

Trolig startelva: Dahlin | Albornoz, Jansson, Sudic, Ricardinho | Hamad, Friberg, Figuerido, Thern | Raneige, Larsson

**************
Om vi förflyttar fokus mot hemmalaget för den här matchen, Gefle. Kommentarerna kring senaste matchen mot IFK Göteborg är egentligen rent överflödiga. Malmö och Göteborg påminner om varandra på så sätt att båda lagen vill vara spelförande. Sedan är det för tillfället otroligt stor skillnad på utförandet, men Gefle kan trots allt ta med sig mycket av spelet som användes i den matchen. Rent självförtroendemässigt måste det vara skönt.

Man är väldigt skickliga på att ligga lågt och man har ett bra tålamod när man inväntar motståndarnas misstag, för att sedan spela med snabba omställningar med forwards och yttermittfältare. Ett spel som dessutom verkar passa mot Malmö FF just. På de senaste sju matcherna lagen i mellan på Strömvallen har Gefle vunnit hela fyra stycken, och MFF tre stycken.

**************

När MFF saknar två otroligt viktiga ryggradsspelare i Daniel Andersson och Ivo Pekalski bör det finnas bra möjligheter för poäng för Gefle. Dessutom ett borta- och konstsgrässvagt MFF. Då öppnas poängmöjligheterna ännu mer. Om vi då lägger till att Gefle älskar och är väldigt duktiga på att spela mot exakt den här typen av lag. Därför väljer jag att spela följande:

Gefle +0,5 @ 2,10 - 4/10
Båda lagen att göra mål @ 1,72 - 5/10

(Uppdaterar med Gefles troliga startelva så fort information delges)

/Grusbollen

EDITERAD 2012-07-27 21.30:13

Grusbollen - 27 Juli, 2012, 21:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!