Började min resa här på R&K fullt godkänd med att sätta bägge mina spel igår, Frankrike att vinna (5-0) och USA matchen BLGM NEJ!

Idag tycker jag mig ha hittat guldkornet på programmet. Det är matchen som spelas nu om dryga 1 timma och 10 minuter! Ni vet redan att Egypten blev utklassade första 45 och låg under med hela 3-0 och att det var i underkant. MEN, man mötte ett motiverad Brasilien, ett Brasilien som ALDRIG har vunnit OS och som har mängder med kvalite och storspelare på varje position. 3-0 på 45min i en öppningsmatch borde räcka för att man ska bli knäckta, för att man ska vara rädd om sitt mål och försvara med alla 10 utespelare och bilda en form av kinesiska muren. Det är iaf de tankar som kanske florerar i många andra nationer, men inte Egypten. Enda sättet att försvara sin heder efter första halvlek, var helt enkelt att gå ut och ge brassarna, lirarna en match och det med anfallsfotboll. Jag säger inte att Brasilien inte slog av på sitt fantastiska spel för det gjorde dom, men man ska hellre inte ta ifrån Egypten deras andra halvlek som hade otroligt mycket hjärta med i spelet.

New Zealand kunde och borde förlorat med högre siffror än 1-0 mot Belarus (usch får vibbar av SALO) men klarade sig med låga siffror. Idag kommer man inte ha lika mycket tur och det kommer gå undan redan från början. Egypten är tvungna att vinna matchen för att ha någon som helst chans för vidare spel i denna turnering och jag är övertygad om att man tar den chansen. Visst kommer NZ kriga och försöka men, med det materialet man har så kommer man tyvärr inte lyckas, inte denna gången heller!