Jag har ärligt talat inte helt koll på vad som gäller vid vinst, förlust eller oavgjort idag för de svenska damerna.
Eller, jag vet så mycket att man absolut inte vill springa på USA eller Brasilien redan i en kvartsfinal, vilket betyder att man inte får förlora mot Kanada.
Drömlotten heter Storbritanien, och hur man ska spela för att få just det motståndet, det kan jag inte riktigt sätta fingret på.
Men! Det verkar inte spela någon roll, för Tomas Dennerby bedyrar att man kommer att gå för seger. Seger och ingenting annat.
Jag citerar:

"Jag kan inte vara tydlig nog. Sverige spelar alltid för att vinna. Vi är övertygade om att det viktigaste är att vinna fotbollsmatcher och att ta med sig bra självförtroende vidare i turneringen"

Okej! Gott så.

Sverige har samtliga 18 spelare tillgängliga, vilket alltså betyder att både Nilla Fisher och Lisa Dahlqvist är kvitt sina åkommor.
Att det finns viss kvalité fick vi allt se i 0-0 matchen mot världsmästarinnorna från Japan. En bra lottning så borde vi absolut kunna lösa en semifinal, och väl där kan allt hända. Så bra står sig Sverige internationellt, även om det handlar om att slå ur underläge där, förstås.

Kanada då. Jo, har åkt på en del trassel då både Robyn Gayle (spelade från start senast) och Emely Zurrer (bänken senast) har fått lämna truppen pga av skador. Och det handlar om två försvarare.
Aldrig något positivt i att behöva plocka in getter från reservlistan.

Minns ni OS i Kina 2008? Då möttes Sverige och Kanada även då. Den gången 2-1 till Sverige.
Men det är inte resultatet som är intressant där, nej, från den bataljen så klev det av en spelare med extra bra känsla. Ett stycke Lotta Schelin gjorde nämligen båda målen.
Hon har haft lite bekymmer med skador och sjukdomar, men lär växa ju längre turneringen går.
Jag vill mena att det här återigen kan bli en show signerad fröken Schelin. Och i synnerhet nu när det svenska laget kommer helt ordinarie och bra understöd kommer att ges.
Hon har som sagt gjort det förr - och vi hoppas att hon gör det igen.

Jag spelar Lotta som både första och sista målskytt. Båda spelen betalar 5,00 och är absolut värt en tv-peng under eftermiddagen i väntan på att Syrianska ska slå i ännu en spik i den fattiga kista som IFK Göteborg snart ska begravas i ...

This is the stats tab
This is the post tip