De två förhandsfavoriterna i Värmlandsfyran, Villastaden och Hertzöga möts i höstpremiären, och det finns en del intressant info om den här matchen.

Hertzöga har inte mindre än 13(!) spelare på skade-/frånvarolistan. Det finns dessutom frågetecken kring ytterligare 3 spelare. Utav dessa är åtminstone 10 spelare med och på allvar konkurrerar om en plats i startelvan. Även om man har en bra och bred trupp så ger givetvis detta utslag på planen.

Villastaden har kanske den på papperet starkaste truppen i Värmlandsfyran. Under säsongen har man blandat och gett och inte riktigt levt upp till förväntningarna, men man är ändå med i den jämna toppstriden (man ligger på samma poäng som Hertzöga). Man gav nyligen ett rejält styrkebesked när man besegrade Strömtorp (femma i division 3 västra svealand) med 3-1.

Hertzöga har haft vissa problem på bortaplan i år då man inte riktigt är vana vid naturgräs (spelar sina hemmamatcher på konstgräs), vilket är ännu en faktor som talar för Villastaden i denna match.

Utifrån dessa förutsättningar kan jag tycka att det finns ett klart spelvärde i 1.85.

This is the stats tab
This is the post tip