Speltips

Speltips Hammarby-Umeå FC

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-08-04 16:00 Spela här

Speltips Hammarby-Umeå FC
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1.70 Speltips: Båda lagen gör mål
2012-08-04 16:00 Hammarby-Umeå FC Båda lagen gör mål 1.70 Killer

Som bekant rivstartade Hammarby säsongen med fem segrar och 16 tagna poäng på dem sex inledande omgångarna och 10-3 i målskillnad. Det fanns ett flyt i spelet och en tydlig spelidé. Många menade redan i det tidiga skedet på att detta var Hammarbys år och att Hammarby skulle spela Allsvensk fotboll på sin nya arena år 2013. Men efter segern borta mot Värnamo i mitten av Maj så hände något och sedan dess har det varit frittfall tabellmässigt och kanske framförallt spelmässigt. Hammarby är nu uppe i sex raka matcher utan seger och har bara vunnit EN(!) av sina elva senaste ligamatcher. Hammarby ligger 22 poäng bakom serieledande Öster och 8 poäng bakom Halmstad som innehar tredjeplatsen och kvalplatsen till Allsvenskan. Frågan är om inte tåget gick för Hammarbys del efter förlusten mot just Halmstad i förra veckan?

Hammarby har gjort klart med tre nyförvärv i Nik Ledgerwood (SV Wehen), Mattias Adelstam (Trelleborgs FF) och Thomas Guldborg Christensen (HB Køge).

Mittbacksklippan Daniel Theorin (16/0) missar matchen på grund av skada och dessutom saknas hans mittbackskollega Marcus Törnstrand (14/0) som är avstängd här.


Nykomlingen från Umeå är nästjumbo med sina 13 inspelade poäng och raden 3-4-10 21-35. Umeå är ett lag som försöker spela anfallsinriktad fotboll och visst har det gett en viss utdelning i gjorda mål kolumnen men det har kostat en hel del baklänges mål. Umeå har efter en tung inledning av Superettan hittat något av en positiv form då laget har tagit poäng i fyra av dem fem senaste ligamatcherna och trepoängarna har börjat trilla in. Umeå har även gjort klart med två nyförvärv i mittfältaren Nicklas Maripuu (lån från AIK) och den rutinerade anfallaren Brian Wake (Östersunds FK).


Hammarby har inte hållit någon nolla på sina elva senaste matcher i Superettan medans Umeå nu har spelat nio raka matcher där "båda lagen" har gjort mål. Dessutom har 14 av lagets 17 ligamatcher denna säsong slutat med båda lagen gör mål. Umeå har släppt in flest mål i hela superettan men har ett intressant anfallspar i Danny Persson (6 ligamål) och Adam Chennoufi (5 ligamål) som säkerligen kommer ställa till problem för Hammarbys defensiv i omställningarna här. Hammarby med ett stukat självförtroende har all press på sig här och jag tror vi har en målrik match att vänta där båda lagen gör mål känns givet. 1.70 betalar kalaset!

Killer - 04 Augusti, 2012, 04:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
bodin - 2012-08-04 11:05:40

Att nödlösningen Marcus Törnstrand saknas talar emot den här reken. Idag kommer Bajen ställa upp med Max von Schlebrügge och kompetenta nyförvärvet Christensen i mittförsvaret.
Jag tror på en målsnål tillställning.
1-0 till Hammarby.