Speltips

Speltips Malmö v Häcken

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-08-05 16:00 Spela här

Speltips Malmö v Häcken
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,70 Speltips: Över 2,5 mål
2012-08-05 16:00 Malmö v Häcken Över 2,5 mål 1,70 holms

Visst, tittar vi spelare för spelare så finns det offensiva brister hos bägge lagen. Men, det är kanske just det som gör att i alla fall Häcken har chans idag att skapa fler chanser än vad andra lag tillåts göra på Swedbank Stadion.
Jag har nog sett 4-5 hela matcher av detta Malmö när de har agerat hemma den här säsongen, och inga jämförelser i övrigt med Barcelona, men det är lite samma princip.
Laget har med allsvenska mått mätt en sådan fantastisk offensiv att det spelar mindre roll att man absolut inte behöver sitta inne på de bästa spelarna bakåt. De gästande lagen får så sällan låna och bollen och då nästan aldrig chansen att bygga upp ett egen anfallsspel.
Därför kan Malmö stoltsera med ETT enda insläppt mål hittills, vilket alltså inte bygger på ett fantastiskt försvarsspel.

Då hade man ofta ett mittfält med Durmaz-Pekalsi-Figueredo-Hamad. Med 14.000 fanatiska fans i ryggen så spelade man ut samtliga lag efter noter på hemmaplan. Det har nog de flesta bevittnat.
Idag är hälften av den kvartetten borta. Durmaz är som bekant såld, och Pekalsi avstängd. Och i min värld, med en Halsti på det centrala mittfältet, så kommer den vanligtvis nästan löjliga dominansen att inte vara lika påtaglig.

Och det kommer att öppna för Häcken. Som kommer att få mera boll, och som vi vet, har en offensiv som många allsvenska lag är gröna av avund utöver.
Visst, man saknar sin bäste målskytt, som agerade jubelidiot efter att ha gjort ett 3-1 mål i 99:e minuten senast och dragit av sig tröjan. Borde skickas till det svenska damhandbollslandslaget. Det beteendet passar bättre där.
Men i gengäld så verkar ett stycke Jonas Henriksson vara tillbaka, och en joker som Andreas Drugge gjorde hattrick i U21-serien senast i 3-0 vinsten över GAIS. Bra sparkapital, kan man säga.

Strax innan allsvenskan drog igång så gjorde Malmö 4-2 utan bekymmer på Häcken. Några veckor senare, på självaste Påskafton, då tyckte Häcken att det fick vara nog och skickade hem Malmö från Hisingen med 5-0.
Jag tror ju helt klart på ännu en målrik tillställning, just därför att Malmö är försvagat offensivt på sitt mittält.
Lite bakvänt, men ändå helt rätt.

holms - 05 Augusti, 2012, 09:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
holms - 2012-08-05 12:09:07

Blandade ihop med Friberg. Men det spelar ju ingen större roll, kan jag tycka ...

Grusbollen - 2012-08-05 11:24:01

Pekalski är verkligen inte avstängd, utan sitter på en fotskada som hållt honom borta från spel i de två senaste matcherna, och även den här.

holms - 2012-08-05 10:04:09

Dioh W tar anfallsplatsen, Anklev kanten.