Speltips

Speltips IFK Norrköping - IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-08-06 19:00 Spela här

Speltips IFK Norrköping - IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.70 Speltips: 1
2012-08-06 19:00 IFK Norrköping - IFK Göteborg 1 2.70 mr_england

Kamratmöte i Norrköping: IFK Norrköping v IFK Göteborg

Allsvenskan 2012:
Norrköping har tagit 28 poäng på 17 matcher
Göteborg har tagit 20 poäng på 17 matcher
Norrköping ligger sexa i tabellen
Göteborg ligger tolva i tabellen
Norrköping spelar hemma och har tagit 15 poäng hemma
Göteborg spelar borta och har tagit 6 poäng borta
Norrköping har spelat sex raka matcher utan förlust
Göteborg har en seger på de tio senaste matcherna
Norrköping har tagit 11 poäng de senaste fem matcherna
Göteborg har tagit 5 poäng de senaste fem matcherna
Norrköping var första lag att vinna på Olympia sedan 2010 senast
Göteborg förlorade mot Gefle med 5-0 näst senast
Norrköping vann med 2-1 borta mot Göteborg i årets första möte
Göteborg har förlorat alla matcher på konstgräs i år

När man läser den här statistiken är det ju fullständigt givet att Göteborg ska vara favorit att vinna den här matchen. Precis allt talar ju för Göteborg… i alla fall om du druckit 35 öl på en eftermiddag och sedan söker jobb som oddssättare…

I skrivande stund ger Norrköping 2.70 och Göteborg 2.50 att vinna matchen hos bet365 . Det kan tyckas oerhört märkligt. Eftersom oddssättarna brukar veta vad de gör beror det här naturligtvis på att spelbolagen förväntar sig att Svensson-spelarna fortsätter att spela på Göteborg trots att de nästan aldrig vinner. Det är bara att tacka och buga för sjuttioelfte gången i år och fortsätta ta betalt på andra sidan då IFK Göteborg spelar.

Som jag nämnt ovan har Norrköping sex raka utan förlust. Tre segrar och tre oavgjorda. Norrköping slog Helsingborg borta i den senaste matchen. Det var första gången sedan oktober 2010 som ett lag vann på Olympia. Självklart hade Helsingborgs CL-kval en del med den segern att göra men Norrköping visar i alla fall kanonform. Man vann dessutom borta mot Göteborg i våras.

Den enda anledningen jag kan hitta till att någon levande människa kan tro på Göteborg den här gången är att Göteborg vann senast och man därmed tror att laget är på gång. Den teorin kan jag döda direkt då jag såg Göteborg-Syrianska på plats. Göteborg såg ut som tidigare förutom att motståndet var lite sämre och att man spelade hemma. Göteborg började bra. Efter ledningsmålet föll man precis som tidigare ihop totalt. Visst var Göteborg nära att göra 2-0 på slutet men man ska samtidigt komma ihåg att Syrianska hade en nick i ribban samt ytterligare ett riktigt farligt nickläge i andra halvlek. Göteborg förtjänade att vinna matchen men inte mer än så.

Det var dessutom direkt pinsamt att se hur Blåvitt-spelarna firade en 1-0 vinst hemma mot Syrianska. Jag kan förstå att spelarna varit och är hårt pressade och att det var en skön seger. Att man dock firade den här segern på ett sätt som påminde om då man vann SM-guld 2007 är ett bara ett bevis på hur illa ställt det är i Göteborg. Många supportrar påpekade det här och skämdes över spelarnas firande efter matchen.

Göteborg har fortfarande dåliga målvakter, en usel backlinje, ok mittfält, svagt anfallsspel och en tränare som är mycket snack och lite verkstad. Hysén gjorde mål sist. Han var dock lika dålig som tidigare då han brände flera bra chanser.

Selakovic är avstängd för Göteborg. Bärkroth är tillbaka men startar på bänken. Norrköping saknar Frempong och Tankovic. Friberg Da Cruz är ett frågetecken.

Ingenting är säkert i spel. Men om man inte spelar Norrköping till 2.70 i den här matchen är det bara att lägga ner. Då finns det inga värdespel. Ni som tycker att jag svamlar ber jag bara att läsa statistiken i början av den här reken en gång till. Håller ni fortfarande inte med om att 2.70 är ett bra odds kan jag inte hjälpa er. Det kan inte heller män i vita rockar göra…

Spel: Norrköping vinner mot Göteborg – odds 2.70 hos bet365

mr_england - 06 Augusti, 2012, 01:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ForzaBlåvitt - 2012-08-06 18:39:18

Förresten, Såg du matchen Blåvitt-Norrköping i andra omgången? kan ha varit det största rånet på många år..

ForzaBlåvitt - 2012-08-06 18:37:28

Är bara en tidsfråga tills Hysén & Co börjar sätta chanserna dom skapar, och då slår dom Norrköping alla dar i veckan..

ForzaBlåvitt - 2012-08-06 18:36:15

Göteborg har 3 förluster på de femton senaste matcherna
Göteborg har bara bara spelat 3 matcher på plast...

frågan är vilken match du var på förra måndagen? Blåvitt körde över Syrianska TOTALT i första halvleken, Syrianska hade EN vettig målchans på hela matchen, förutom det hade blåvitt full kontroll och kunde ha utökat ledningen flera gånger om (Söder stolpe, Hysen stolpe, Hysen missat friläge, Selakovic ribba)....

otur - 2012-08-06 18:11:46

Är väldigt sällan inloggad här men va tvungen att ge dig lite cred. Grymt bra rek.