Speltips

Speltips Valencia-Tottenham

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-08-09 22:00 Spela här

Speltips Valencia-Tottenham
Land: Europa Liga: Träningsmatch
Odds: 2.20 Speltips: Under 2.5
2012-08-09 22:00 Valencia-Tottenham Under 2.5 2.20 RalleArvid

Tillbaka, inte bara på segerspåret utan även i bloggosfären är på rekat. Många av er har jag visserligen daglig kontakt med på twitter (@RalleArvid) men annars har jag varit i radioskugga vad gäller utom-rekig kommunikation här med er kära läsare. Igår sattes FCK till 2.10x och det var en välbehövlig inkomst efter att det gått lite troll på sistone. Idag tycker jag dock att jag hittat ett fint odds till ett högst troligt resultat.

Träningsmatcher i allmänhet, och de sista viktiga förberedande träningsmatcherna i allmänhet, ägnas traditionellt sett åt att försöka sätta den defensiva disciplinen snarare än målskyttet. Framförallt när man möter högkvalitativa lag som man har respekt för. Se bara på Manchester United- Barcelona igår: båda lagen ställer upp med bra startelvor och fulltaliga trupper, men åstadkommer i princip ingenting framåt över 90 minuter. Inget konstigt med det, bara rimligt och logiskt, om än tråkigt.

Idag lirar Valencia hemma mot Tottenham och jag förväntar mig ungefär samma scenario som i matcher igår på Ullevi, starka startuppställningar och chansfattigt framåt. Låt mig förklara varför:

Trots svagt motstånd för Valencia har man inte fått målskyttet att lossna i träningsmatcherna, förutom senast mot någon Indonesisk historia. Man har heller inte släppt in speciellt många mål utan samtliga träningsmatcher har, likt jag spår denna match, slutat med tighta och målsnåla utgångar. Låt oss ta en titt på Valencias träningsmatcher hittills resultatmässigt:

Indonesen: Vinst 5-0
Houston: Vinst 2-1
Braunschweiger 1-1
Bielefeld: 1-1
Porto: 1-1

Vad gäller dagens motståndare, Tottenham, ser det ungefär likadant ut, men man har ytterligare en parameter som talar för en defensiv och avvaktande approach till dagens drabbning, nämligen en portugisisk, ny tränare. Och då är det mer vitalt än någonsin att prioritera de bakre leden snarare än de offensiva. Vi tar oss en titt även på Spurs matcher så här långt:

Stevenage: Vinst 2-0
Como: 0-0
La Galaxy: 1-1
Liverpool: 0-0
New York: Vinst 2-1

Ja, ni ser. Tio matcher spelade för de båda lagen på försäsongen, enbart tre matcher med över 2.5 mål. Det är som sagt inte anmärkningsvärt mot bra motstånd men inte heller mot de lite sämre har lagen fått målskyttet och det offensiva självförtroendet att lossna. I de matcher där motståndet kan jämföras med vad som är fallet ikväll hittar vi 0-0 för Tottenham och 1-1 för Valencia.

Som vanligt när jag rekar duger det dock inte att jag finner ett resultat troligt att hända, det måste också finnas spelvärde i det rent oddsmässigt, och ja, jag tackar verkligen ödmjukast för de 2.20 som erbjuds på diverse nätbolag.

Under 2.5 i denna träningsmatch spelas utan att tveka, framförallt när man får ett så gentilt odds erbjudet.

Lycka till lads.

/@RalleArvid


EDITERAD 2012-08-09 10.01:33

RalleArvid - 09 Augusti, 2012, 10:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!