Speltips IK Sleipner-Gauthiod

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-08-11 16:00
Land: Sverige
Liga: Division 1 Södra
Odds: 2.25
Tips: 1
Jag har satt 4/4 i Söderettan så här långt och jag hoppas vara 100 procentig efter Lördagen också. Det är dags för omstart i Division 1 Södra efter sommaruppehållet när IK Gauthiod gästar Norrköping och IK Sleipner.


IK Sleipner som ifjol slutade på en stabil sjundeplats har varit en stor besvikelse denna säsongen. Laget är jumbo och lyckades bara skrapa ihop tio poäng under vårsäsongen vilket kan jämföras med de 20 poäng Sleipner hade tagit vid samma tidpunkt ifjol. Sleipner har sex poäng upp till Norrby på säker mark med tolv omgångar kvar att spela. Sleipner spelade upp sig i dem två sista matcherna mot Kristianstad där laget fick med sig 4 av 6 poäng och gick in i uppehållet med en positiv känsla. Skadeläget har ljusnat rejält & ser riktigt bra ut inför omstarten då endast Erik Jansson och Johan Nilsson saknas sedan tidigare.

Sleipner har gjort en mycket smart värvning under uppehållet i den 29-årige anfallaren Russel Mwafulirwa med förflutet i Allsvenskan och IFK Norrköping som mycket väl kan bli skillnaden mellan nytt kontrakt eller nedflyttning. Russel har tränat på bra med laget under veckan och finns med i truppen.


IK Gauthiod har hållit till i de lägre divisionerna dem senaste åren men vann förra året sin Division 2 serie och tog för första gången klivet upp till Division 1 Södra. Nykomlingen har gjort det klart godkänt hittills men det är framförallt hemma i Grästorp som Gauthiod plockar sina poäng. Gauthiod har nämligen tagit 13 av sina 17 poäng hemma på Lunnevi IP medans laget på resande fot har den mindre smickrande raden 1-1-5 6-13. Gauthiod avslutade vårsäsongen med två raka förluster i dubbelmötet mot seriens andra Norrköping lag, IF Sylvia. Gauthiod ligger på en 9:e plats med 17 inspelade poäng och raden 5-2-7 21-23.

Tunga avbräck då försvararen Erik Forsblad (13/2) och mittfältaren Klas Bohman (13/0) är avstängda för gästerna här. Dessutom saknas backen Jonas Larsson på grund av skada.


Det finns en betydligt högre kapacitet hos Sleipner än vad laget & tabellen visar även om stora stunder av våren har varit riktigt dåliga spelmässigt. Laget kom direkt snett in på säsongen med tre raka förluster och självförtroende är som bekant A och O i denna sporten. Där var det uppförsbacke direkt och laget hade svårt att få igång sitt spel. Segern mot Kristianstad gav laget nytt hopp och framförallt ny energi att ta med sig in till uppehållet där man nu har fått några bra träningveckor och T-matcher med en nästintill skadefri trupp. Sleipner segrar iår har kommit på hemmaplan där man normalt sett brukar vara starka. Jag tror Sleipner kommer dra det längsta strået mot bortasvaga Gauthiod som dessutom saknar viktiga pjäser. Nordicbet och Expekt ligger högst med 2.25 på hemmaseger och det är godkänt.

Twitter: @killerswe

EDITERAD 2012-08-11 01.18:31
Spela på IK Sleipner-Gauthiod hos Nordicbet
Spela nu
Killer - 11 Augusti 2012 - 01:18
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Pettson - 2012-08-11 09:57

klart det blir en rygg!

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: