Speltips

Speltips Sirius v Västerås

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-08-13 19:00 Spela här

Speltips Sirius v Västerås
Land: Sverige Liga: Div 1 Norra
Odds: 1,70 Speltips: 1
2012-08-13 19:00 Sirius v Västerås 1 1,70 holms

Vi får väl kalla det här ett halvderby, och sådana brukar jag själv kunna hävda att det kan sluta lite hur som helst då andra faktorer än just spelarmaterial spelar in.
Men det ger jag inte speciellt mycket för idag. Känns helt enkelt som att Sirius är numret för stort för Västerås.

Uppsala-gänget är i skrivande stund fem poäng bakom serieledande Forward, så det handlar om tre poäng och ingenting annat.
Med en match mindre spelad så har såklart Sirius ett bra häng, och då ska vi ha klart för oss att tränare Kim Bergstrand är långt ifrån nöjd med poängutdelningen hittills då man, i hans tycke, slarvat bort en hel del onödiga. Det finns alltså mer att hämta.
Tittar vi också spelare för spelare så är Sirius kanske seriens allra bästa lag.

Västerås återfinns i sin tur fem poäng bakom Sirius. Det är alldeles för många poäng bakom Forward och Vasalund för att blanda sig i diskussionen om uppflyttning.
Man har också under sommaren tappat sin bästa målskytt Emir Smajic (9 mål), och det kan ju aldrig vara positivt.

Inga större bekymmer hos något av lagen. Sirius har förstärkt under sommaruppehållet och dessa herrar kliver rätt in truppen.¨
Kim Bergstrand betonar också att skadeläget inte varit bättre på hela säsongen. Tack för det, säger vi.

I mitten på maj lyckades ett formtoppat Frej få med sig en pinne hem från Uppsala. Sedan dess har inget lag varit i närheten.
5-1-0. 16-2 i halvtrevlig målskillnad vittnar om vilken maktfaktor laget här i sin egen borg.

Ikväll putsar man till den reda fina hemmasviten ...

holms - 13 Augusti, 2012, 09:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Betelgeuse - 2012-08-13 12:55:21

Sirius saknar i kväll sin nyttigaste och hårdast jobbande mittfältare, Petter Österberg, som har problem med en hälsena. Kan bli borta länge. Helt klart ett minus. Visst är truppen bred och tränare Bergstrand räknar med att AIK-lånet Sal Joberteh kan starta, men säger att Benyahia från BP ska matchas in försiktigt. Ett VSK i ekonomisk kris ska Sirius kunna besegra på hemmaplan, men Sirius är trots många hemmamål ineffektiva och tänk på att hela 7 av de 16 hemmamålen kom mot ett Kerburan som var genomusla den dagen. Backar VSK hem och gnetar kan Sirius få problem, men förhoppningen är att VSK som behöver vinna, bjuder upp lite och då tror jag ändå att Sirius löser en trepoängare. Oddsen känns dock lite väl tunna för min smak. Kämpa blåsvart!