Speltips

Speltips Ryssland-Elfenbenskusten

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-08-15 17:00 Spela här

Speltips Ryssland-Elfenbenskusten
Land: Världen Liga: Vänskapslandskamp
Odds: 2.00 Speltips: 1:a
2012-08-15 17:00 Ryssland-Elfenbenskusten 1:a 2.00 RalleArvid

Okej, vi är så nära de allra största ligornas start nu. Zlatan har redan gjort ett par mål i skiktet strax under det absoluta himmelsriket. Tills himlen öppnar sig får vi nöja oss med lite träningslandskamper och jag vänder blicken mot Moskva där det är Elefanter på besök.

Elfenbenskusten är enligt mig alldeles för ojämnt och lågpresterande stundom, både resultat- och spelmässigt, för att jag ska tro på dem i en match likt detta. Ryssland känns mer stabilt och tungt, framförallt på hemmaplan.

Givetvis ovisst, beroende på startuppställningar och dylikt, men Ryssland har både en mer kvalitativ startelva och framförallt trupp i helt, och just bredden i truppen är viktig i en sån här match där man fruktar byte efter byte efter byte. Elfenbenskusten har ett par kvalitetsspelare, framförallt offensivt, men när man befinner sig så här pass nära premiärerna i de stora ligorna och de inflytelserika storlagen runt om i Europa har en del att säga till om tror jag inte på 90 minuter för Elfenbenskustens bästa spelare. Detsamma gäller givetvis för Ryssland men där bakom, i det ryska ledet, är det klar fördel för hemmalaget med starkare kort bakom de 11 främsta.

Det har i träningsmatcher visat sig vara två ojämna, och framförallt svårslagna lag som ska mötas på Lokomotiv-stadion i Moskva under onsdagskvällen. Under det senaste året har Elfenbenskusten spelat fem träningsmatcher och inte förlorat någon, med tre vinster och två oavgjorda som facit. Ryssland har spelat sex matcher under samma period och inte heller de har förlorat någon. Tre vinster och tre oavgjorda är det som har gällt för Ryssarna. Vad som får mig att anse att det är fördel för jätten i öst snarare än den afrikanska elefanten är när jag synar vilka motståndare det är man har presterat jämnt mot. Elfenbenskusten har spelat oavgjort eller vunnit knappt mot Guinea, Libyen, Tunisien, Sydafrika och Israel. Inga jättenationer några utav dem och det faktum att de i sina två senaste matcherna inte övertygat mot Guinea och Libyen borde inte skrämma Ryssarna nämnvärt. Lägg därtill att Elfenbenskusten fick stryk efter 0-0 och straffar mot Zambia och senast kryssade mot Marocko och det känns som en passande uppgift för Ryssarna trots att motståndarna visat sig svårslagna på sistone.

Ryssland har ställts på lite tuffare prov i sina senaste träningsmatcher och vann stort senast mot Italien med 3-0 innan EM. Dessförinnan något av ett litet bottennapp med bara oavgjort mot Litauen, innan dess oavgjort mot Uruguay och Grekland samt mer prestigefyllda vinster mot Danmark och Serbien när vi talar om matcher av denna karaktär.

Visst, det är som jag nämnde alltid ovisst i matcher av denna karaktär på förhand men jag tycker oddset, 2.00x hos bet365 , lockar mig till att trycka in åtminstone lite deg. Och deg finns det ju att lira av efter sex satta spel i rad för min del.

Lycka till lads!
Twitter för fler tankar: @RalleArvid

RalleArvid - 14 Augusti, 2012, 21:46

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!