Assistligan 2011/2012 slutade så här:

Rank Player Club Assists
1 David Silva Manchester City 15
2 Juan Mata Chelsea 13
Antonio Valencia Manchester United 13
4 Emmanuel Adebayor Tottenham Hotspur 11
Alex Song Arsenal 11
Theo Walcott Arsenal 11
7 Gareth Bale Tottenham Hotspur 10
Nani Manchester United 10
9 Samir Nasri Manchester City 9
Stéphane Sessègnon Sunderland 9
Robin van Persie Arsenal 9


Vi hittar Valencia på en 2:a plats från fjolårssäsongens assistliga. Det bör då tilläggas att han inte tog en ordinarie plats i laget förrän i december vid 11:e ligaomgången då Nani var skadad. Det var då han satte sin prägel och hans makalösa form började ta fart. Så trots att han bara var ordinarie 3/4 av säsongen lyckades han ta sig in på delad 2:a plats i assistligan.

Enligt mig har spelbolagen värderat spelarnas odds väldigt konstigt. Silva favorit på 7,00 i odds. Inget konstigt med att han är favorit, men alltså 4 gånger så större favorit än Valencia som ligger på 30,00 i odds. Hysterisk undervärdering av Uniteds nya #7. Jag må va United-fan och ha Valencia som en av mina personliga favoriter, men detta går ju inte att blunda för.

Valencia har en väldigt begränsad spelstil till skillnad från konkurrenterna Nani och Young. Han är ingen naturlig målskytt. Han kan i princip en fint, är extremt högerfotad och kör sina inlägg från högerkanten. I och med denna spelstil söker han sina medspelare i boxen istället för att gå på mål själv, vilket leder till fler assister.

Uniteds anfallsspel styrs via kanterna. sir Alex har satsat på att utveckla ett kvickt kantspel de senaste åren, vilket har gett lysande resultat statistiskt sett. Detta talar för att det kommer bli en hel del assister även i år. Konkurrensen är dock hård i startelvan, men jag är övertygad om att sir Alex inte ger en spelare gyllene #7 för att ha honom på bänken. Att United dessutom förstärker med van Persie i anfallet gör att Valencia har ytterligare en lekkamrat att lira bollarna till.

Det som talar mot detta spel är att nu när konkurrensen i offensiven ökar kan det leda till att Valencia får dra ner på högerbacken ett antal matcher. Dock tror jag att sir Alex ser honom som den givna högeryttern då han fått det stora förtroendet att ta över #7.

Spelet finns på Betsson och Betsafe . 30 i odds ger 3,3 % i vinstprocent. Jag värderar vinstchansen till 10-20 %. Så ett odds på 10,00 hade inte varit fel att spela enligt min mening. Men det är bara att tacka och ta emot. Bättre säsongspel än detta finner ni inte.

// Patrik

EDITERAD 2012-08-16 11.10:38

This is the stats tab
This is the post tip