Speltips

Speltips Everton-United

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-08-20 21:00 Spela här

Speltips Everton-United
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.00 Speltips: 2
2012-08-20 21:00 Everton-United 2 2.00 RalleArvid

En fantastisk premiäromgång av Premier League (om än det inte riktigt gick vägen för mig betting-mässigt när City "bara" vann med uddamålet) är på väg att fullbordas, och det ska den göra med en riktigt fin karamell som startar igång betting-veckan, nämligen Everton mot Manchester United.

David Moyes har ett helt skade- och avstängningsfritt Everton att välja och vraka emellan. Ja, utav de spelarna som fortfarande ingår i truppen, men man har ju, som bekant, blivit av med lite spelare som är långt ifrån att betrakta som dussinlirare. Det finns emellertid vissa frågetecken för powerforwatden Victor Anichebe men han bör kunna komma till start (om Moyes väljer honom), om inte anser jag att det är ett ganska tungt avbräck i denna typ av match som väntar Everton då man måste ha en anfallare med god fysik och förmåga att hålla i bollen där uppe, men visst, Jelavic är duglig han också.

I United ser det väldigt bra ut från mittfältet och framåt men i backlinjen saknas några spelare. Chris Smalling, Jonny Evans och Phil Jones saknas alla men de två viktigaste backarna ur en aspekt (Ferdinand och Vidic) kommer bilda mittlås från start och det bör räcka för en stabil defensiv i kombination med den defensiva mittfältskvaliten som man tillhandahåller.

Everton har bara vunnit 2 av de senaste 15 ligamötena mot United men nog finns det ett litet positivt minne i bakhuvudet på alla blåklädda spelare efter förra årets 4-2underläge som slutade 4-4 och tappad United-buckla. Vad som är extra anmärkningsvärt är den klena hemmastatistik som Everton har mot United, bara 3 matcher av de 20 senaste har man lyckats vinna och då ska man ha klart för sig att det i många av dessa 20 matcher har varit betydligt starkare Everton-startelvor än vad som är fallet nu, som dessutom tagit emot betydligt svagare United-startelvor än vad som nu är fallet.

Scholes, Carrick, Nani, Rooney, Kagawa bakom van Perise där dessutom Valencia och Evra fyller på längs kanterna och jag inte bara tror utan VET att Heitinga och Jagielka kommer få en svettig afton på Goodison Park.

Försäsongerna har sett tämligen instabila ut för båda lagen resultatmässigt. Everton har verkligen inte rosat marknaden, framförallt inte offensivt. 1-1 mot Motherwell, 0-2 mot Blackpool och 0-1 mot Malaga bland annat. Vann gjorde man dock stort mot AEK Athen i nästsista träningsmatchen, men ändå svårt att utläsa indikationer på att de skulle kunna ha något stort på gång i år i linje med de Champions League-platser man nosat på för några år sedan.

Något stort på gång är jag dock övertygad om att United har. Om man enkom tar denna säsong i beaktning kan man i efterhand säga att Citys ligatitel, och på sättet man tog den, var det bästa som kunde hända United. Barcelona-matchen i kombination med de övriga få insläppta målen på försäsongen gav oss en hint om att det kommer vara tätt bakåt under säsongens flesta matcher. På Goodison park under måndagskvällen kommer det även hintas om att det blir en väldigt frejdigt och offensivt United vi kommer få se i år.

Everton borta är en tämligen tuff premiär för United, ingen risk för underskattning, ingen risk att motivationen/tändningen skulle saknas. Det blir en fysisk match, det blir United som vinner. Och jag är glad att erbjudas 2.00 för det.

Troliga laguppställningar:

Everton:

Howard
Hibbert, Heitinga, Jagielka, Baines
Neville, Fellaini
Naismith, Osman, Pienaar
Jelavic

United:

De Gea
Valencia, Ferdinand, Vidic, Evra
Scholes, Carrick
Nani, Rooney, Kagawa
Van Persie

Den raka 2:a spelas till 2.00 på bet365 .

Lycka till lads!
@RalleArvid

RalleArvid - 19 Augusti, 2012, 22:15

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
RalleArvid - 2012-08-20 16:31:54

Tack för inläggen! Bra grabbar!

jbf - 2012-08-20 12:36:54

Spelar man Man United Asian Handicap -0.5 som är exakt samma som en rak 2a så får man nu oddset 1.95 :)

chillie - 2012-08-20 03:23:58

Mycket bra rek har spelat väldigt tungt på asian -1.5 efter att ha förlorat titeln på målskillnad förra året så har de varit och visat tydligt med bland annat nyfötvärv och uttal hur det kommer att se ut den här säsongen. De förlorade titeln mot everton förra året så det kommer att vara ett kompakt och spelförande lag som kommer att anfalla framåt och samtidigt använda det som sitt defensiv och när united öser på framåt så brukar det komma mycket hörnor så därför har jag lirat tungt på ö 5.5 hörnor till united till fina 1.80.

Miiklo - 2012-08-20 01:42:13

Gå in tungt på att båda lagen gör mål. United våga jag icke röra! Då kör jag hellre på Oddevold och Tyresö -1hcp.:)

RalleArvid - 2012-08-19 23:25:36

Jupp, rapporter gör nu gällande att han inte kommer till spel. Givetvis ett avbräck men ändrar inte min tro. United kommer vara så pass spelförande och framförallt ha så pass bra koll på mittfältet att jag inte är orolig för backlinjen trots ett rent helvete skademässigt i den lagdelen. Tack för inflikningen och lycka till hur du än spelar!

Larsone - 2012-08-19 22:24:41

Ferdinand missar matchen verkar det som och då får väl Carrick flytta ner och ta hans plats? Inte alls optimalt, tror väl fortfarande på mitt United men lite mer skakigt blir det ändå!