Speltips AIK - CSKA MOSKVA

Sport: Välj sport
Spelstopp: 2012-08-23 19:00
Land: Europa League
Liga:
Odds: 1,90
Tips: 2
Då var det dags för ännu ett svenskt fotbollslag att mäta sig med de "stora" lagen i Europa. AIK slog lite överraskande Lech Poznan i förra omgången genom att krossa polackerna hemma med 3-0, vilket bäddade för ett enkelt avancemang.
Generellt talat brukar svenska lag ha svårt för spel i Europa (i modern tid dvs.) Vi såg bara för några dagar sedan Helsingborg förlora mot Celtic och vi kommer ihåg hur Malmö förra året var snubblande när CL-spel.

AIK har värvat Henok Goitom vilket är en klasspelare som håller hög nivå men det finns många frågor kring honom som är oklara inför morgondagens match. Kommer han överhuvdtaget starta? Hur bra kommer han vara utan att ha tränat särskilt mycket med laget? Även med Henok på topp kommer det inte räcka. AIK hade behövt ha Majstro i backlinjen, någon med erfarenhet från de stora matcherna.

CSKA då? Ja det räcker med att säga att detta var ett lag som spelade i Champions förra året och åkte ut mot suveräna Real Madrid där man faktiskt spelade 1-1 på hemmaplan. I laget finns klasspelare som: Honda, Dzagoev (föregående EM:s bästa spelare enligt vissa) och den alltid giftige Doumbia på topp. Sedan har vi också två svenska landslagsspelare i form av Rasmus Elm och Pontus Wernbloom.
CSKA har mängder av erfarenhet från spel i Europa där man man oftast har levererat bra resultat.

Det som kommer fälla avgörandet imorgon är dels skillnaden i klass både när det gäller spelare och tränare. Sedan finns det väldigt skickliga spelare i CSKA som kommer med fart springa sönder AIK:s medelmåttiga försvar. CSKA möter i den inhemska ligan lag som Zenit och Dynamo Moskva lag som hade varit solklar 1:a i allsvenskan. Individuell kicklighet + högt tempo = trötta AIK spelare.

Tyvärr för svensk fotboll kommer vi förmodligen imorgon se en större utskåpning än den vi fick se i tisdags och att vi får 1,9 i odds ser jag som ett paket på posten som det bara är att ta emot. Jag kommer spela detta i en dubbel med Club Brügge.

Resultat? 3-0 till CSKA, Dzagoev och Doumbia x 2 // Boom Boom Wernbloom
Spela på AIK - CSKA MOSKVA hos Betsafe
Spela nu
Moneymaker - 22 Augusti 2012 - 23:56
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Kunghakkila - 2012-08-23 00:15

Goitom är inte i speldugligt skick ännu och kommer med största sannolikhet att ej spela någon av matcherna mot CSKA. AIK har även RÅP avstängd. CSKA har Doumbia borta som gick sönder för ett par dagar sen.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: