Speltips

Speltips Örebro SK v Djurgården

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-08-31 19:00 Spela här

Speltips Örebro SK v Djurgården
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2,20 Speltips: 2
2012-08-31 19:00 Örebro SK v Djurgården 2 2,20 holms

Jaha, det är andra fredagen på raken som Örebro SK får äran att spela Allsvensk fotboll hemma. Medan övriga sporter i länet jublar över fredagsmatcher så är tonläget annorlunda i ÖSK-lägret. Förra veckan skyllde man just den dåliga publiksiffran på att matchen spelades en fredag.

"Folk i stan är inte vana att gå på fotboll fredagar, trist, men så är det"

Okej, fine. Och när jag senast tittade i almanackan så visade den fredag. Den sista augusti, dessutom.
Vilket då också kommer att medföra en mindre skala hemmapublik (många gör ju tydligen annat fredagar, en hel del andra har redan gett upp), allt medan djurgårdsfansen aviserar en mindre invasion. Inte mindre än tolv bussar är bokade, och lägg till en hysteriskt massa egna bilar så kan vi redan nu ha klart för oss vilket lag det är som kommer att spela med ett stöd i ryggen.

Lagen befinner sig också i helt olika världar för tillfället. Det är mungipor uppåt i Djurgården som inte har förlorat en allsvensk fotbollsmatch sedan man sprang på en mina nere på Strandvallen. Torsk 4-3 den gången, men det är ingen som kommer ihåg då vi pratar den 20:e april. I påskas, alltså.
Visst, man radade upp ett koppel av oavgjorda matcher, men på senare tid är de delade potterna ett minne blott. Nu står man där med tre raka segrar i Allsvenskan, det och ett nyförvärv som det osar klass av rakt över.
När Djurgården förlorade senast, borta mot Mjällby, då spelade ett stycke Erton Fejzullahu i den gula dressen. Han har som vi alla vet packat väskan och gett sig av till huvudstaden, och den mannen kommer Dif få enorm nytta utav. Hyfsad avbetalning direkt med ett hattrick hemma mot de svenska mästarna här senast.

Som sagt, harmoni och glädje hos blåränderna ... och ska vi hitta en motsats till det, ja då kan vi med enkelhet vända oss mot Närke.
Förra fredagen var det sista, ja, absolut sista chansen till att ge sig själva en ärlig chans att försöka få häng på lagen ovanför. Det blev dock fullsändig rullgardin ned när Gefle reste hem med 2-1 i bagaget.
Det är nu bara de mest inbitna supportrarna som fortfarande hoppas (observera hoppas, för de TROR inte på det) att det ska spelas allsvensk fotboll på Behrn Arena även 2013.

Till dagens match saknas Tobias Grahn som jag tror har fejkat sin skada värre än vad det är. Han har inte kul här. Gnäller på allt. Finns inte en chans i världen att han stannar kontraktstiden nu. Hur som helst ett avbräck då han är bäst i laget. Thats it.
Saknas gör även Patrik Haginge, men även om han såklart är en ordinarie innermittfältare så är han i mina ögon en helt värdelös fotbollspelare. Men i detta ÖSK så blir han såklart halvjobbig att ersätta.
Gissar att Boris Lumbana tar den platsen, och han är ju ... inte speciellt bra han heller. Kommer få oerhörda problem med Djurgårdens firma Tibbling/Sjölund som kommer att äga den centrala delen.

Djurgården kommer från två raka segrar på Behrn Arena. Till synes inga större problem att behärska Sveriges sämsta konstgräs.

Form, kvalité och publikstöd. Djurgården sopar banan med ÖSK vad gäller samtliga hörnstenar idag.
Och, Dif vinner ju även den fjärde ronden. Nyförvärv vs. nyförvärv.
ÖSK fick en left over från Gnaget - Djurgården spände musklerna och hämtade in Erton.

Nya spikar slås in i ÖSK-kistan. Järnkaminerna är näst i raden att dra sitt strå till stacken.
2,20 är klart godkänt. Nästan oförskämt stor övertro på ett fullständigt trasigt hemmalag.

holms - 30 Augusti, 2012, 23:46

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!