Bradley Klahn fortsätter succén. Amerikanen är blott 22 år gammal och började spela tennis så sent som vid 11 års ålder. I dagsläget är han rankad 489 men slår etablerade spelare på löpande band. I år har han slagit Igor Andreev (100), Florent Serra (116) , Denis Kudla (161) och Matthew Ebden (71)

Det är i princip Klahns första säsong på CH-touren och det är inte dåligt att vinna sin första ATP-match genom att slå Melzer. Men, det ska sägas att Jörgen Melzer inte var bra och har heller inte varit speciellt bra de senaste månaderna. Sedan han slog Raonic i ATP Memphis har han förlorat 16 matcher och vunnit 6. Helt enkelt en urusel statistik.

Bradley Klahn gjorde det bra mot österrikaren. Nästan lite för bra. Vid ett flertal lägen chansade han ordentligt och slog så att säga ”fel slag” och spelade med ruskigt små marginaler.

Han har en tung serve men nästan en ännu tyngre forehand och spelar typiskt amerikanskt. Jag tycker att Klahn är lite för bra för att få storstryk mot Gasquet. Lyckas han bara slå in Gasquets servereturer så tar han minst 12 games i den här matchen. Ett spel som låter både rimligt och smart att spela.

Lägg där till att fransmannen inte imponerade överdrivet mot Albert Montanes som spelade sin första hardcourt-match sedan Australian Open. Tar Montanes 14 games att Gasquet kan man tycka att Klahn borde ta minst 12.

Idag spelas Klahn +8,5 till 1,85 på Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip