Båda lagen har i veckan spelat cuper ute i Europa med blandade resultat. HIF hade inte en chans mot Celtic och Champions Leauge drömmen dog. Medans AIK lyckades med bedriften att vända 0-1 till 2-1 totalt i Moskva mot Europas 15e bästa lag enligt Uefas Rankning.

AIK: Kom hem i fredags morse från Moskva och har efter detta fått en stor uppmärksamhet utav media efter bragden. I truppen så finns både Henok Goitom och Mohammed Bangura med där Henok endast verkar vara aktuell för inhopp enligt Andreas Alm. Aik har inte heller släppt in några mål på 3 allsvenska matcher i rad.

HIF: Nya skador stör laget och bara i senaste matchen mot Celtic försvann båda ordinarie mittbackarna med diverse skador. In kom då Peter Larsson vilket kommer vara ett stort plus för HIF. Han är även uttagen i truppen till denna match.
Helsingborg har nu 4 raka torskar ( 2 dock mot Celtic) och man behöver en seger för att vara med i racet om Europaplatser till nästa säsong.

Varför då en 2a undrar ni? Jo, Helsingborg har gjort minst 1 mål på Råsunda sedan 1966 och har raden 2-1-2 senaste 5 matcherna på Råsunda. Aik tror jag kan få en liten baksmälla med Europaspel medans HIF vetat ett par veckor att man kommer komma ut i Europa. Även att man har en dag mer vila gör inte saken sämre.

Med oddsen på denna match sitter så skevt som de gör så tycker jag att spelvärdet finns helt klart i Helsingborg till denna match.

Spelas på 250:- till 4.15 på Betsson ( spelet lades 2012-09-01 23.19)

This is the stats tab
This is the post tip