"Mitt" lag, Kalmar FF, åker idag till Göteborg för att försöka hänga av(?) GAIS från Allsvenskan nästa år.

KFF har 7 poäng ner till kvalplatsen, så inget är säkert för deras del gällande Allsvenskt spel 2013. Tittar man uppåt i tabellen, så är det alldeles för långt upp (13 poäng), för att hoppas på en topp 3 placering.
För Kalmars del så gäller det nu att fortsätta vara effektiva mot Göteborgslag. Sist blev det ju vinst med 3-0, trots att man inte skapade alldeles för mycket chanser.

Minns att jag läste en rek angående GAIS förra match, tror det var Tobbe Holm, där han skrev att "GAIS måste framåt, och kommer gå offensivt, för de måste". Typ något sådant stod det.
Nu gick iofs inte den reken in, därför säger jag det återigen; GAIS måste framåt om de ska spela kvar i högsta serien, de har liksom inget att förlora!
Att bara ha skrapat ihop 11 poäng med den truppen de ändå har är konstigt, och fruktansvärt dåligt.

Jag tror att GAIS kommer försöka föra spelet, och att KFF kommer ligga på kontringar, och just kontringarna är Kalmar riktigt bra på, speciellt med Abiola (Va)Dauda på topp, som är en av de Snabbare anfallarna i allsvenskan.
Dauda har smällt in 9 mål i år, nytt pers.bästa för hans del, och detta trots att han aldrig (?) spelat i 90 minuter i a-laget. Starkt!
När även Sebastian Andersson börjat växa in sig i allsvenska kostymen så kan det bli bra ihop med Dauda.
Borde jag inte då gå för 2an? Nee, jag litar inte på att Kalmar kan ha samma effektivitet som sist, plus att man är inget bra bortalag.

Om vi tittar på statistiken så ser den ut såhär:
Av de 8 senaste matcherna lagen emellan i Göteborg, så har GAIS vunnit en, 4 har slutat oavgjorda och 3 matcher har Kalmar vunnit.
Av dessa så har 6 st slutat med minst 3 mål.

Om vi lägger till de matcher som spelats i Kalmar lagen emellan så är det nästan samma statistik, Kalmar har vunnit 4, GAIS 1, medans 3 blivit oavgjorda.
Det mest intressanta med detta är dock att alla 8 matcher har det blivit minst 3 mål i. 6 av de 8 t.o.m minst 4 mål!

Summa summarum: När GAIS och Kalmar möts så kan publiken räkna med mål, då 14 av deras 16 senaste inbördes möten slutat med minst 3 mål.

En sista statistikgrej
På Kalmars senaste 10 matcher så har det blivit minst 3 mål i 8 av dessa.
På GAIS 6 senaste så har vi övermål i 4 av dessa.

Över 2,5 till drygt 2 ggr pengarna, spelar jag hårt!

Vill också säga att jag jagar aldrig bästa oddset någonstans, utan jag spelar bara på bet365 . Så ni kan kanske hitta högre odds någon annan stans.

Man kan även testa Kalmarvinst, och minst 3 mål i matchen till 4,33 ggr.

Lycka till!

/@nrekoj på twitter.

This is the stats tab
This is the post tip