Speltips

Speltips Livorno-Padova

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-09-03 20:45 Spela här

Speltips Livorno-Padova
Land: Italien Liga: Serie B
Odds: 2.50 Speltips: 1
2012-09-03 20:45 Livorno-Padova 1 2.50 RalleArvid

Hejsan, Andy Carroll är åter i rekar-farten och blickar, i avsaknad av brittisk fotboll, mot Italien och serie B.

Livorno, ett karismatiskt lag med karismatiska fans som åtminstone jag sörjer inte är kvar i Serie A då de skänker ligan dynamik och passionerade matcher av derbykaraktär med jämna mellanrum. Numera huserar man i Serie B där man startade med en stabil 3-1 seger borta i premiäromgången. Visserligen var motståndet inte det mest respektingivande men en seger på bortaplan i Serie B är alltid något man ska vara lite smått imponerad över, kryssen tenderar nämligen att hagla ungefär med samma frekvens där som i, låt säga, franska Ligue 2.

I samtliga matcher, som sträcker sig både över förra och denna säsongens upptakt har Livorno sex raka segrar:

2-0
3-1
2-0
2-1
4-1
3-1

Man tar nu på hemmaplan emot Padova. Padova har inte lyckats vinna en enda match på sina fem senaste (även detta sträcker sig över förra säsongens avslutning). Padova inledde också de mot ett mindre namnkunnigt motstånd i ligan, men det på hemmaplan och det utan att lyckas övertyga. 1-1 slutade det mot Virtus Lanciano och dessförinnan har man i Cupen denna säsong spelat oavgjort hemma mot Pisa (vidare efter straffar) och sedan förlorat med 2-0 mot Atalanta.

Livorno slutade förra säsongen på 17:e plats och klarade sig från nedflyttning efter en stark avslutning, i år känns det som laget har något nytt på gång och kan så sakta börja inse sina realistiska chanser att på sikt ta sig tillbaka till det finrum i Italien (även om vägen dit är tuff) som tenderar att bli mindre och mindre fint i takt med att alla skandaler uppenbarar sig. Padova slutade på 7:e plats efter att ha kollapsat i slutomgångarna med 4 förluster på de 5 senaste matcherna.

Inbördes möte talar visserligen för bortalaget men jag känner att det andas en liten trendbrytning nu. Inte det säkraste spelet på något sätt men ett trevligt drag att följa i en i övrigt ganska lam och fattig kväll spelmässigt.

Säsongen är i sin linda, bara en match har spelats men den premiäromgången i kombination med cupmatcherna som spelats och framförallt hemmaplansfördelen, självförtroende och sedan min personliga magkänsla gör att jag tycker det absolut kan vara värt att testa en slant på ett Livorno som står tämligen högt upptryckt.

I skrivande stund ger den raka ettan 2.50 på bet365 .

Lycka till lads!

@RalleArvid

RalleArvid - 02 September, 2012, 20:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
jbf - 2012-09-03 19:22:31

Livorno har utan tvekan en av dom mest intressanta anfallstrio som finns i Serie B. Speciellt paulinho är en riktigt fin lirare.

Hade själv tänkt reka Livorno till detta höga odds, var riktigt bra i premiären borta mot Juve Stabia som jag trodde på då. Men en premiär kan säga mkt när man inte sett lagen innan.

Livorno bör vinna!

/3-0

RalleArvid - 2012-09-03 14:41:58

Väl rutet, härliga kommentarer (som alltid) och de gav mig än mer självförtroende inför denna. Läge för bolagen att sänka odds?

SirMattBusby - 2012-09-03 14:08:25

Såg även nu att sist de möttes så vann Padova med 2-1 och att just den sålda Bovo gjorde båda målen.

SirMattBusby - 2012-09-03 14:05:44

Kan tilläga att Padova har sålt sin bästa målskytt Cacia ifrån förra säsongen samt att de har sålt anfallaren Lazarevic som spelade 30 matcher för dem förra sösongen med. Den viktiga mittfältaren Bovo har man också sålt. Som ersättare på anfallsfronten har man lånat in Granoche som inte håller samma klass. Så håller med om att Livorno ska vinna detta emot ett offensivt försvagat Padova!