Stabaek - Rosenborg

Toppen mot botten, i ett klassiskt härligt hatmöte.

Stabaek med 10 inspelade poäng på 20 matcher har 4 förluster på de senaste 5 matcherna. Senaste matchen mot Haugesund fick man stryk med hel 4-1. Formen är alltså inte bra och även om man hade en ljusglimt hemma mot ett dåligt Sandens Ulf (som ligger 3a från slutet) så känns denna säsongen körd för Staebek. Man ligger hela 10 poäng från kvalplats med 10 omgångar kvar att spela.

Rosenborg däremot har en riktigt fin form med 5 raka utan förlust (däribland ett dubbelmöte med tuffa Legia Warszawa). Man parkerar på 3e plats i ligan och ska man på allvar vara med om guldet är en vinst ett måste ikväll då Molde bland annat tappade poäng igår. Vid vinst ligger man alltså endast 1 poäng bakom ledarduon Strömgodset och Molde.

Statistik är ju alltid härligt och jag kan nämna att det är seriens sämsta hemmalag som möter seriens bästa bortalag, bara det ensamt är ett skäl för att lägga sin peng på Rosenborg.

1. Rosenborg 4-5-0, 16-8, 17p (Bortastatistik)

16. Stabà¦k 2-1-7, 8-22, 7p (Hemmastatistik)

Dessutom är Stabeak laget som haft minst skapade målchanser och har haft flest målchanser skapade mot sig själva, mot Rosenborg som skapat flest målchanser och släppt till minst chanser mot sig. Detta talar sitt tydliga språk mot vart spelövertaget kommer att ligga ikväll…(hörnspel live kanske?)

Vad är det då som talar för Stabeak tänker ni? Jo det som talar för Stabeak är historien. Rosenborg har inte vunnit mot Stabeak på Nadderud (arenan man kommer att spela på ikväll) på nästan 12 år!! Anmärkningsvärt tänker jag. Självklart tåls detta att tänkas på innan man lägger sina surt förvärvade pengar på Rosenborg, MEN då får man också ha i beaktning att Stabeak inte har varit så här dåliga på många många år och att det stålbad man har genomfört i år pga ekonomin har satt sina spår. Jag tror att ett trendbrott kommer att ske ikväll.

Ett tecken på detta är att spelarna i Rosenborg säger i intervjuer att man inte på något sätt kommer att underskatta Stabeak trots deras kniviga tabelläge.

Ett plus för Rosenborg är att nyförvärvet Christian Gamboa verkar göra debut ikväll. Kvällens trupp är:
Örlund, Lund Hansen, Gamboa, Reginiussen, Höiland, Rönning, Dorsin, Strandberg, Issah, Dockal, Svensson, Mix, Holm, Selnäs, Elyunoussi, Iversen, Chibuike och Alas.

Har inte kunnat leta reda på Stabeaks trupp men laget kommer högst troligt att få tillbaka sin förstemålvakt Sayoba (dock osäkert om han får starta).

Jag kommer att spela enligt följande:

Raka 2an @ 1.53
Halvtid/Fulltid 2/2 @ 2.25
Rosenborg hcp-1 @ 2.37

Dessutom är jag frestad att sätta en liten slant på:
Tarik Elyunoussi gör mål i matchen @ 2.10
över 3.5 mål i matchen @ 2.10

Skynda fynda.

Lycka till vid rygg kamrater.

/bet1891
twitter.se/bet1891
bet1891.wordpress.com


EDITERAD 2012-09-03 12.30:10

This is the stats tab
This is the post tip