Speltips Final

Sport: Tennis
Spelstopp: 2012-09-09 16:00
Land: Internationellt
Liga: US Open
Odds: 2.50
Tips: Murray
bet365 livestreamar alla US Open-matcher.

Först: reken är skriven med premissen att Djoko avancerar till final och där får möta Andy Pandy (vare sig det blir imorgon eller på måndag). Murray som segrare finns till 2.50 men kan komma att ändras när finalmotståndare är klar inatt så håll ögonen öppna. Var dessutom uppmärksamma på att finalen, likt damernas, kan komma att skjutas upp så tiden för spelstopp är högst osäker i detta nu.

Då så, då kör vi: Riktiga Söderling - Federer-vibbar i New York i den första semin vad gällde vinden. Båda spelarna hanterade det dock imponerande (förutom Berdych en sväng i andra och tredje setet).

Murray hade just i denna semin lite problem med serven (mycket på grund av redan nämnda svåra förhållanden) och det var till stora delar därför han tappade första set, men kommer han in rätt i den är han en komplett tennisspelare i dagsläget.

Den stora skillnaden i denna final han nu går in i jämfört med tidigare är att han nu ÄNTLIGEN har vunnit i de stora tävlingarna och det är det jag har väntat på i fem år vad gäller honom. Det här är inte första gången han spelar en grandslam-final men för första gången kan han gå in i en grandslam-final och se det som något av en ”vanlig” match, något som är essentiellt i dessa sammanhang.

Visst har Djokovic också imponerat stort i sin väg till finalen, inte ett enda tappat set (en match blev dock bara en tvåsetare pga WO från Wawrinka, men då ledde serben redan med 2-0) men också Murrays väg har för en gångs skull varit tämligen rak som en spik (när någon annan än jag har slagit in den). Ni som känner mig vet att jag alltid brukar vara rädd för Murrays öppningar i Grand Slams men i denna upplaga har han skött sig tämligen säkert utan större problem. Utan större problem i det att han i pressade lägen, som han verkligen varit i, hela tiden lyckats ta sig ur dem på storartade vis. Visserligen ett par tappade set men i det stora hela tycker jag ändå att han imponerat.

Andy Murray har inte bara ett rekord-fantastiskt snitt mot Roger Federer utav har även ett svårslaget snitt mot just Djokovic. 14 matcher spelade, 8 vinster för Djoko och hela 6 för Murray.

Förutom att Murray nu har vunnit en stor titel mot en stor spelare i en stor final har framförallt Lendl (paradoxalt nog) hjälpt honom till en förminskad Akilleshäl i form av psyket. Gång på gång lyckas han numer trassla sig ur jobbiga underlägen i matcherna istället för att börja gråta och skrika. Eller, skriker gör han fortfarande men biter ihop efteråt.

En liten ytterligare sak, som kanske inte betyder allt för mycket men som ändå är till skottens fördel är att han har fått lite mer, om än marginellt mer, vila än Djoko.

Förutom Ferrer är Murray dessutom den enda som fysiskt kan mäta sig mot Djoko i hela världstennisen. Om Ferrer skräller mot Djokovic, ja, då skriker jag ut reken än högre, men då givetvis till markant lägre odds.

Andy Pandy är inte favorit men jag ser ändå ett spelvärde i att det blir han som tar hem bucklan, ett långskott kanske, jag är beredd på en massa motargument och idiotförklaringar som vanligt, men det köper jag, också det som vanligt, allra helst nu när jag får runt 2.50 för Murray som segrare.

Lycka till alla tennisälskande ryggare/antiryggare!
/@RalleArvid
Spela på Final hos bet-at-home
Spela nu
RalleArvid - 8 September 2012 - 22:38
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Solkungen - 2012-09-09 13:40

Ryggar till 2,30 nu, lägger till att Murray har förbättrat defensiven iår och tålamodet. Just tålamodet är det som gjort att han vunnit de stora titlarna iår enligt mig. Hoppas han kommer rätt in i matchen så skall detta gå som en dans på rosor....

Dumihuvetspojk - 2012-09-09 13:14

SJÄLVKLART kommer Murray vinna, Spelbart ner till 1.20. Han är ju för fan brittisk! ALL IN BARA.

Precis som vi bara öste in pengar på Chelsea mot At Madrid!

Och ja Ferrer har vunnit första set, Djokovic har aldrig vänt 5-2 nånsin... (Kanske för att han inte är britt)

RalleArvid - 2012-09-09 09:21

Ännu mer fördel Murray med tanke på att Ferrer kommer ta första set och också med tanke på att han kommer få ett helt dygn mer vila inför finalen. 2.30 finns nu för Murray att segra med dessa premisser!

RalleArvid - 2012-09-08 22:40

Kan dessutom tillägga att det på hardcourt, underlaget som finalen spelas på, är det helt jämnt i historiska statistiken. 5 segrar vardera. Come on Andy!

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: