Har hittat mitt dubbelvirke till Villarreal!

Detta kommer att bli en match med mycket känslor, och då pratar jag inte om derbykaraktären utan om Piteås Lagkapten Victor Brännström som föll ihop i senaste matchen och avled senare på sjukhus efter att hans hjärta stannat.

Victor har även spelat Fyra säsonger i Boden.

För att försöka fokusera lite på själva matchen så ligger Boden på en ganska avslagen mittenplacering med 28 poäng. Man har med Fyra omgångar kvar 8 poäng upp och 12 poäng ner.

Piteå ligger dock på 16 poäng, samma poäng som Teg som innehar kvalplatsen.
Varje match är livsviktig för detta Piteå.

Piteå har som sagt precis förlorat sin Kapten och bästa spelare/målgörare Victor Brännström och denne blir svår att ersätta.

Bodens tränare Ivan Nordqvist säger såhär om läget i truppen:

Det finns en del positiva nyheter i BBK-truppen till denna match och det är att både David Simbo och Niklas Hermansson är med igen efter lång frånvaro pga skador. På minussidan så flyttar Adam Bergström till Umeå för studier och Max Nyqvist är osäker pga sjukdom.

BBKs trupp till matchen
Erik Torstensson, Dacian Dacin, Haris Devic, Emil Johansson, Pontus Kristiansen, Viktor Lidén, Fredrik Lundgren, Max Nyqvist, Carl Omberg, Ryan Gracia, Niklas Hermansson, Chaho Jamshidi, Emil Kauppi, David Selini, David Simbo, Niklas Wiggefors, Daniel Sandberg

Man har ett bättre lag än Piteå och jag tror att Victors bortgång påverkar Piteås lag mer än Bodens mentalt och det är också en avgörande faktor till ettan.

En annan avgörande faktor är Bodens briljanta hemmafacit: 5-3-0 och 25-4 i målskillnad. Piteå har 2-2-4 borta med en målskillnad på 10-13.

Vårmötet i Piteås hemmaborg slutade med 1-2 seger Boden.

Dubbeln med Villarreal och Boden liras!

Odds: 2.03

www.twitter.com/jesperrydh


Vila i Frid Victor.


This is the stats tab
This is the post tip