Speltips

Speltips Stoke-Manchester City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-09-15 16:00 Spela här

Speltips Stoke-Manchester City
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.10 Speltips: 1X
2012-09-15 16:00 Stoke-Manchester City 1X 2.10 mr_england

Att QPR-Chelsea är huvudmatch på Viasat Fotboll kl 16.00 på lördag är ytterligare ett bevis på att många människor som nu går lösa i det svenska samhället i stället skulle behöva hämtas av män i vita rockar och dela boende med Sture Bergwall på obestämd tid. Den här gången ett antal stackare på Viasats kontor… Man väljer alltså att visa ett helt meningslöst ”Londonderby” i stället för ett Stoke som alltid spelar jämnt mot storlagen på hemmaplan, har den bästa stämningen i England och där troligtvis Michael Owen, en av de bästa målgörarna genom tiderna, gör debut. Dessutom möter Stoke regerande mästarna och de nya kungarna av Manchester. Vi som förstår oss på fotboll är därmed förpassade till datorn och supermötet City mot City.

Nu till reken. Jag tror inte att Stoke City förlorar hemma mot Manchester City. Statistiken talar till min fördel men inte oddsen och det är ju en deal man tar varje dag i veckan. Trots att Stoke inte förlorat hemma enda gång mot Manchester City sedan man gick upp i Premier League 2008 och att Stoke är obesegrade i år i Premier League och inte förlorade någon match hemma mot ”Big Six” ifjol och spelade oavgjort mot Arsenal den här säsongen så är oddset på att Stoke inte förlorar den här matchen riktigt högt. Det måste bara provas och jag spelar Stoke med asian handicap +0.5. Det är samma spel som 1X för er som inte är vana vid asian handicap!

Två saker som ytterligare talar för Stoke är att Manchester City har en viktig match mot Real Madrid redan på tisdag i Champions League och att många av Manchesters spelare varit iväg på landslagsuppdrag i veckan. Det gäller även för ett antal spelare i Stoke men inte i samma utsträckning som för Manchester City.

Stoke har inga stora skadeproblem och flera nyförvärv kan få göra hemmadebut. De mest namnkunniga är Charlie Adam som värvats från Liverpool och 32-årige Michael Owen som kommer från Manchester United. Enligt Pulis är det troligt att Michael Owen får speltid men troligtvis inte hela matchen. Owen som gjort 7 mål på 9 matcher mot Manchester City.

Även i Manchester Citys trupp ser det bra ut. Balotelli är ok efter sin ögonoperation och det är möjligt men inte troligt att Aguero gör comeback. Det är dock svårt att spekulera i hur Manchester-laget ställer upp med tanke på tisdagens Champions League-match. Stoke borta kanske inte är optimala förberedelser inför glamour-mötet mot Real Madrid.

Manchester City är ett riktigt bra lag. Det går inte att snacka bort det. Stoke viker dock sällan ner sig hemma på The Brit vilket statistiken visar och kanske är det även så att Manchester-spelarna redan nu har tisdagens möte mot Real Madrid i tankarna. Jag hoppas på det och väljer därför att spela Stoke med asian handicap +0.5 till kanonoddset 2.10.

Spel: Stoke med asian handicap +0.5 (samma som 1X) – odds 2.10 bet365

mr_england - 14 September, 2012, 21:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
vicefreak - 2012-09-15 01:51:49

Senaste gången Man City vann på Britannia var 29 Januari 1999(!), då för övrigt båda dessa lag huserade i League One. Dåvarande andradivisionen i England.
Spelade precis Stoke +0,5 till 2,23 på Pinnacle , underbart! Riktigt bra rek.