Speltips

Speltips IFK Göteborg-Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-09-16 16:30 Spela här

Speltips IFK Göteborg-Elfsborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.80 Speltips: 2
2012-09-16 16:30 IFK Göteborg-Elfsborg 2 2.80 mr_england

Efter att ha sett båda lagens samtliga matcher under säsongen är det idag omöjligt att ignorera oddset på Elfsborg… 2.80 på serieledarna borta mot ett lag i kris och som haft svårt på hemmaplan mot lag som Örebro, Gefle, Norrköping och Kalmar. Snacka om värdespel!

Av någon anlednings så ses IFK Göteborgs 3-3 resultat mot Sundsvall som något positivt av många journalister och tyckare, en vändning i den stora kris som klubben befinner sig i. Jag kan delvis förstå det efter den upphämtning laget gjorde. Sanningen är dock att laget som redan var i kris innan matchen spelades enbart fick oavgjort mot GIF Sundsvall. Spelet var uruselt i större delen av matchen och vi måste nu acceptera att IFK Göteborg inte är bättre än den tabellplacering de har. Göteborg hade lite otur i början av säsongen, det ställer jag upp på, men i nuläget har de den placering de förtjänar.

IFK Göteborg är Sveriges tolfte bästa lag. De var inte bättre än Sundsvall som ligger elva i senaste matchen så det finns ingen anledning att prata om att Göteborg underpresterar. De är helt enkelt inte bättre och är ett av sex lag som riskerar att få kvala sig kvar i allsvenskan.

Mathias Bjärsmyr är ett välbehövligt tillskott i backlinjen men inte den stora räddningen vilket vi såg bevis på i Sundsvall där Göteborg släppte in tre mål. Göteborgs backlinje är fortfarande oerhört skakig och tillhör en av allsvenskans absolut sämsta. Mittfältet är ok på papperet men levererar inte och i praktiken har IFK Göteborg bara en anfallare av klass som inte heller har levererat. Tränare Mikael Stahre är extremt duktig på att skrika och ändra i startelvan. När det gäller att träna och coacha ett fotbollslag är han dock inte lika duktig för att inte säga oduglig. Han är dock inte lika oduglig i sin yrkesroll som sportchef Mild. Det är bara att gratulera alla Blåvitt-fans till dessa fantastiska yrkesmän!

Elfsborg leder allsvenskan med fem poäng och har så här långt tagit 19 poäng mer än Göteborg på 21 matcher. Trots att man ännu inte vunnit på gräs har laget imponerat. Kanske inte lika mycket spelmässigt som tidigare år men vad gäller effektivitet. Det är något som Lennartsson infört och som jag imponerats av. Elfsborg har många duktiga spelare i Svensson, Hiljemark, Ishizaki, Hult, Nilsson och sist men inte minst David Elm – en av världens bästa spelare om du frågar socialdemokrater i Kalmartrakten…

Vem vinner?
Statistiken lagen emellan och hemmaplan talar för Göteborg idag och Göteborg är därför favorit att vinna matchen. Elfsborg har inte vunnit borta mot Göteborg sedan 2003 och Göteborg har gjort 17 mål på de fem senaste hemmamatcherna mot Elfsborg. Elfsborg har dessutom förlorat fler matcher än de vunnit på bortaplan i år. Kanske ska man spela på hemmalaget idag?

Jag tycker inte det. Skillnaden mellan Elfsborg och Göteborg är större i år än tidigare. Dessutom har Elfsborg nu Lennartsson som tränare och Göteborg Stahre. Göteborg visar gång på gång prov på ett uselt spel och är extremt lättlästa. Göteborg har haft oerhört svårt mot lag som backar och kontrar på Gamla Ullevi och mitt tips bygger på att vi kommer få se ett lite mer försiktigt Elfsborg än brukligt i dessa matcher och att Elfsborg kommer backa hem en hel del för att sedan sätta kniven i Göteborg. Göteborg kommer ha bollinnehavet, Elfsborg kommer vinna matchen! Allt på grund av en smartare taktik och högre kvalitet på spelarmaterialet.

Då Göteborg är favorit trots att Elfsborg är mycket bättre är valet givet för mig. Elfsborg är ingen mordvinnare men helt klart ett värdespel. Efter att under säsongen sett lag som Örebro, Norrköping, Kalmar och Gefle ta poäng eller vinna på Gamla Ullevi går det inte att motstå oddset 2.80 på serieledarna Elfsborg idag!

Spel. Elfsborg vinner borta mot Göteborg – odds 2.80 bet365

Skadeläget:
Göteborg saknar Philip Haglund, Mikael Dyrestam och Niclas Bjärkroth.
Elfsborg saknar Stefan Larsson och Amadou Jawo.

mr_england - 16 September, 2012, 11:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!