Då var det dags att ta pulsen på HK Malmö, eftersom de stått över två omgångar och först på torsdag går in i årets Elitserie. Det ska bli spännande att se var de står. Den stora luckan på linjen med två långtidsskador har Malmö fyllt med hemvändande Carl-Johan Andersson, en riktig kämpe och ledare på plan. Det är just detta jag tyckt Malmö saknat de senaste säsongerna. Man har bra spelare på alla positioner, men när det börjat ta emot har man allt som oftast vikt ner sig. Det tror jag inte man gör detta året, inte med CJ Andersson i laget. Inte i lika många matcher i alla fall.

Jämför man förstasexorna är Malmö vassare på alla positioner utom på H9. Den stora utmaningen för tränare Proppen har varit att få ihop alla egenheter i truppen, och eftersom han inte lämnar något åt slumpen har han jobbat hårt med detta under försäsongen. Det är ju trots allt i år Malmö ska lyckas enligt sitt projekt, ”vision 2013”.

Drott avslutade förra säsongen med följande hemmafacit:
2 vinster (mot Tumba och Aranäs, båda kvallag förra säsongen)
1 oavgjord
7 förluster

Detta talar inte direkt för deras fördel och just därför tycker jag att 2,50 är ett alldeles för högt odds på bortalaget, trots osäkerheten i att det är premiär.

Rygga på egen risk, men jag har känslan att Malmö vill lägga ribban en bra bit över den nivå den låg på förra säsongen.


EDITERAD 2012-09-19 18.14:25

This is the stats tab
This is the post tip