Falun åker idag till Linköping för att spela seriepremiär.

Falun krigade sig till en femte och avgörande match mot Storvreta IBK i semifinalen förra säsongen, där man torskade på bortaplan. Om nu Falun hade vunnit den matchen hade dem tagit SM-GULD.

Falun har fått behålla alla sina viktiga spelare från förra säsongen och kryddat med två riktigt bra spelare. Det vattnas lite i munnen när man går igenom deras lag, eller vad sägs som.

Alexander Galante Carlström
Alexander Rudd
Rasmus Enström
Johannes Larsson
Eric Björk
Johan Rehn
Johannes Skog
Jonas Adriansson
Ciya Hajo

Falun har ett riktigt bra lag som sagt och har kryddat med Jonas Svahn som var absolut en grymt viktig spelare för Dalen som tog sig till final förra säsongen, även har man värvat Billy Nilsson från Gävle.
Billy spelade i SSL 2010/2011 med Sirius och slutade på en 13;nde plats i skytteligan med 44 poäng totalt (25 mål - 19 assist) då Sirius slutade på en 10onde plats i tabellen. Sedan tröttnade Billy och återvände hem till Gävle en säsong där han fick spelade Allsvenskan Norra istället och levererade även där. Han vann skytteligan i Allsvenskan Norra och gjorde i 62 poäng(38 mål - 24 assist) och då slutade Gävle 9'a i serien, imponerade självklart.
Nu hittar vi denna poängmaskin i Falun, vilken värvning. Bra Falun!

Försäsong Falun;
24/8: IBF Falun (S) - Classic (I) 7-4
25/8: IBF Falun (S) - Granlo BK (S) 2-2
25/8: IBF Falun (S) - Jönköping IK (S) 7-5
26/8: IBF Falun (S) - AIK (S) 3-3
5/9: KAIS Mora IF (A) - IBF Falun 6-5 (S)

---------------------------------

Linköping, vad har detta lag att komma med då? Linköping kom till slutspel förra säsongen och gjorde en riktigt jämn serie mot Warberg fast torskade i sista matchen.
Linköping har ett par bra spelare, jag pratar då om;
- Johansson d.y., Marcus
- Johansson d.ä., Marcus
- Karlsson, Mikael
- Karlsson, Martin
- Ågren, Jonas
- Qvist, Henrik.

Hur det ser det ut på nyförvärvsfronten då i Linköping? Jo man har fått in Jesper Johansson från Sirius, Robin Kohlin från Falun och Oscar Hänninen från Espoon Oilers.

Försäsong Linköping;

19/8: Linköping IBK (S) - IK Sirius (A) 9-5
31/8: Linköping IBK (S) - Warberg IC (S) 10-6
9/9: Linköping IBK (S) - Tyresö Trollbäcken IBK (S) 5-6

---------------------------------


Falun har ett mycket starkare lag på pappret och kommer även leverera på plan. Falun går för SM-GULD detta år och det syns medans Linköping blir glada om dem kommer till slutspel. Vet att Linköping är duktiga på hemmaplan men här blir det alldeles för jobbigt, Enström/Galante kommer ha lite show i kväll och jag blir inte alls förvånad om Billy Nilsson hittar målet.

FRAMÅT FALUN!

EDITERAD 2012-09-19 15.32:21

EDITERAD 2012-09-19 15.35:59

This is the stats tab
This is the post tip