Speltips

Speltips IFK Norrköping-AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-09-23 17:30 Spela här

Speltips IFK Norrköping-AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 3.40 Speltips: 1
2012-09-23 17:30 IFK Norrköping-AIK 1 3.40 mr_england

Även om AIK har förstärkt sitt lag på slutet så känns det här som helt rätt tillfälle för IFK Norrköping att möta AIK. Solnalaget har spelat flera tuffa matcher på kort tid och det brukar ta ut sin rätt för alla lag, särskilt de som spelar i allsvenskan. I de två senaste matcherna har AIK spelat ett derby mot Djurgården och en bortamatch i Europa League mot Napoli. Dessförinnan matchades man tufft i allsvenskan, Svenska Cupen och Europa League-kval där man bland annat hade en bortamatch i Moskva.

Norrköping borta är ingen lätt match i vanliga fall och den blir inte lättare med de förutsättningar som råder. Det som talar för AIK är dock att de är helmotiverat och går för allsvenskt guld. Truppen ser i nuläget riktigt bra ut på papperet men jag ställer mig ändå frågande till om de klarar av att slåss på samtliga fronter samtidigt. Till slut måste det bli tunga ben och skallar och jag tror att AIK:s allsvenska gulddröm dör i Norrköping på söndag.

AIK gjorde en ok match spelmässigt borta mot Napoli. Innan man övervärderar den insatsen är det värt att tänka på att Napoli spelade med sitt b-lag och troligtvis var lika motiverade inför mötet mot AIK som när du och jag kommer tillbaka till jobbet efter semestern i augusti. Trots det här vann Napoli matchen med 4-0… AIK:s försvar imponerade inte och Majstorovic har ännu inte hunnit komma in i laget på riktigt.

Norrköping har gjort en bra säsong och även om man kanske inte har så mycket att spela för på papperet så är det alltid motiverande att möta AIK på hemmaplan. Det är lite annat än Gefle som man mötte i senaste hemmamatchen då man snöpligt förlorade. Norrköping gjorde dock en strong insats i senaste matchen bort mot Syrianska och formen verkar god. Spelmässigt har Norrköping imponerat i många matcher och mitt tips bygger på att ett lite tröttkört AIK kommer få väldigt svårt mot ett piggt och snabbt spelande Norrköping på konstgräset på Parken. Visst kan AIK byta in spelare som bland annat Henok Goitom. Jag är dock inte övertygad om att han är den store spelare som många vill göra honom till. Den som lever får se…

Jag tror att Norrköping har större chans att vinna den här matchen än AIK. Då oddsen i skrivande stund säger 3.40 på Norrköping och 2.10 på AIK är spelet givet. Ettan på Norrköping är ett grymt värdespel!

Spel: Norrköping vinner mot AIK – odds 3.40 bet365

mr_england - 21 September, 2012, 11:12

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mr_england - 2012-09-23 11:31:39

Rob72: Haha den var bra. Känns lite som att den kommentaren kommer från samma typ av människor som tror att man har 50 procents vinstchans på svart eller rött i roulette...

Kör hårt!

Rob72 - 2012-09-23 11:13:30

För att parafrasera en legendar från en bortglömd spelsajt: "Vadå vinner 30 matcher av 100, den spelas ju bara en gång!?"

Lycka till idag :)

timrcracker - 2012-09-23 10:32:37

Kunde inte ha sagt det bättre själv, lycka till MR E

Jag bjuder på Kaffe om Norrköping vinner

mr_england - 2012-09-23 10:30:12

timcracker: För att förklara det på ett enklare sätt för de som inte är så insatta i hur betting och odds fungerar...

Baserat på hur oddsen är satta på matchen och att du och jag har olika uppfattningar så tror vi på följande.

Jag tror att Norrköping vinner det här mötet 30 ggr av 100 eller oftare. Om jag tror det så motiverar det spel till 3.40. Om jag tror att Norrköping vinner färre matcher än 30 av 100 ska jag inte spela till oddset 3.40.

Du tror att AIK vinner det här mötet 48 ggr av 100 eller oftare. Om du tror det så motiverar det spel till 2.10. Om du tror att AIK vinner det här mötet färre gånger än 48 av 100 så ska du inte spela på AIK till det här oddset.

Vem som får rätt i det korta perspektivet får vi reda på ikväll. Troligtvis slutar matchen oavgjort nu :) men kanske är vi båda vinnande spelare i längden då vi tänker så här...

mr_england - 2012-09-23 10:07:53

Göken: Lycka till själv! Jag har inte baserat mitt spel på statistik den här gången utan på att AIK ska vara slitna eller trötta efter tuffa matcher - både mentalt och fysiskt. Svenska lag är inte vana vid det här. Den analysen har funkat förut och kanske funkar igen. Vi får se i eftermiddag om det stämmer eller inte.

timrcracker - 2012-09-23 10:06:10

Hur svårt kan det vara att förstå att spelvärdet varierar naturligtvis från person till person beroende på hur man taxerar lagets chanser.
Själv tycker jag att spelvärdet ligger på AIK trots 2,10 men det händer ju att man har fel.

Göken - 2012-09-23 10:00:37

Jodå jag är med i resonemanget angående spelvärde. Fast om man tittar till vad som står på spel i den här matchen och att AIK har fyra raka segrar i Allsvenskan samt vunnit de sex senaste mötena mot Norrköping tycker jag att 2.10 är bra betalt på AIK och där ligger spelvärdet. Dock är det en bortamatch och det finns inga lätta sådana i Allsvenskan. Det finns inte mycket som talar för att Norrköping ska vinna trots att du försöker få fram det i din rek.
Norrköping till 10 ggr degen. Kanske en liten peng då ;)
Lycka till.

mr_england - 2012-09-23 10:00:01

Mitchx: Där är vi överens även om jag tror att Norrköping har ännu lite större vinstchans än vad du tror. Det spelar dock ingen roll vad gäller att reka Norrköping då oddset ändå motiverar spel i båda fallen.

Hade oddsen varit det omvända. 3.40 på AIK och 2.10 på Norrköping hade jag inte rekat Norrköping. Då kanske jag t.o.m. börjat snegla på ett spel på AIK. Det är den analysen som skiljer en vinnare från en förlorare i längden och det går inte att starkt nog betona hur viktigt det här är!

Det gäller att alltid värdera vinstchansen i förhållande till oddset. Ser man bara till vilket lag man tror vinner matchen och spelar oavsett odds går det aldrig i längden. Då handlar det inte om betting utan om gissande.

Det viktiga är inte antalet spel man sätter utan om man går med vinst eller förlust i längden. En duktig spelare vet att han kommer missa många av sina spel och att det inte går att sätta allt. Missade spel är en del av "jobbet". En spelare som sätter 80 av 100 spel kan i praktiken vara helt värdelös och en spelare som sätter 20 av 100 spel kan vara fantastisk. Det handlar om plus eller minus i längden, inte kvantitet.

Mitchx - 2012-09-23 09:31:12

Det Mr Englannd skriver stämmer och för den delen har Norrköping varit mycket starkare i år än förra året. Man kan slå alla lag på sin hemmaplan och jag tycker oddsen borde vara samma på 1:an som 2:an sett till vinstchans.

mr_england - 2012-09-23 09:27:42

Handen på hjärtat enbart för dig Göken! Jag är inte ute efter att reta upp någon. Jag är ute efter att tjäna pengar långsiktigt.

Jag förstår inte ditt resonemang. Med ditt resonemang skulle du inte ens spela Norrköping till 10 ggr i den här matchen? Med den inställningen förstår jag om det är tomt i plånboken i slutet av varje månad...

Jag har självklart haft fel förut och kommer ha fel igen. Facit är dock att jag är kraftigt plus på mina spel här på Rekat. Om man bara är ute efter att få in spelen oavsett odds är det omöjligt att gå med plus i längden. Helt omöjligt. Då ska du nog hålla dig til Aftonbladet och Expressens tips i stället.

Vad de sunda spelarna gör kan diskuteras. Personligen tror jag nog att det är de sunda spelarna som nu sett till att oddset på Norrköping sänkts och oddset på AIK höjts. Nu har du ännu mer spelvärde på AIK om du tror på dem :) Bara att ta betalt.

Göken - 2012-09-23 08:49:59

Alltså handen på hjärtat nu va. Den här reken är enbart till för att reta alla AIK:are. Herr England har haft fel förut och här tror jag att han får fel igen. Motivation slår klass och i det här fallet är det motivation + klass som slår Norrköping. Det är lätt att ropa ut en sådan här rek med motivationen "spelvärde" men en sund spelare spelar inte en etta i den här matchen utan det är i 2:an värdet ligger eller kanske X2 eller så avstår man och letar upp ett vettigare objekt.

timrcracker - 2012-09-23 08:22:32

Det här vinner AIK jag rekom skarpt att om ni tänker spela Norrköping avstå...

Tyvärr är jag en av dom få Häckensupp som finns men spel och hjärta är olika saker..

Acery86 - 2012-09-22 23:56:38

Ska inte säga något om reken då jag håller på AIK och är färgad. Minns med stor glädje sågarna inför derbyt "hur kan du spela AIK till 2.50"? etc...

Minns inte vad det blev, men var påväg mot tennissifrror.

Värt att minnas är att Napoli hade fyra skott på mål, men att det rann iväg till 4-0 beror nog mest på att AIK försökte spela fotboll i Neapel mot ett mycket bättre motstånd, den här gången straffade det sig.

Jag tror att detta är en utav de svåraste matcherna AIK har kvar, Norrköping borta är inte att leka med.

Ang Majstorovic så verkar han inte vara med i truppen. Backman ersätter, värt att komma ihåg. Förmodligen ett bättre alternativ på det snabba konstgräset..

Låter blir den här matchen helt, men fan vad jag hoppas på AIK!

Rob72 - 2012-09-22 13:24:43

+1 på Blooz.

probie - 2012-09-21 23:00:11

Håller helt med dig Blooz. Skrev också att jag tyckte oddset var lite väl högt på Norrping även om jag kanske tror på AIK. Men helt klart är det spelvärde man alltid ska gå på.
Ibland tipsar man om en vinnare med högt odds som faller på mållinjen, och då blir man hängd på den här sidan rätt ofta. Även om man faktiskt var rätt ute eftersom högoddsaren var nära att gå in.

Dock måste man alltid få peka på saker i en rek som är antingen felaktiga eller irrelevanta. I denna reken tyckte jag att det var relevant att påpeka att matchningen i EL-kvalet mot Moskva som ligger rätt långt bak i tiden knappast lär påverka den här matchen, särskilt inte eftersom vi haft ett uppehåll för VM-kval.
Kanske ingen stor grej, men med mycket information och tips hjälper vi varandra på den här siten.

Don Travolta - 2012-09-21 21:22:59

Blooz

Bra skrivet.

Lingon - 2012-09-21 18:41:36

Jag kanske bör nämna att jag är AIK:are och att det kan vara en bidragande orsak till att jag säger som jag gör ;) Men aboslut köper din rek! Det är absolut ett högt spelvärde i Peking. Men jag hoppas du är fel ute*! :)

Blooz - 2012-09-21 17:41:24

Lingon & Viktorl
Det handlar inte riktigt om vad man tror inom betting.
Det handlar om vad man tror kontra givet odds.
Och ibland undrar jag om inte mr_england är den ende på rok som fattat detta.
Antagligen blir jag fullständigt verbalt påhoppad efter detta, men det är jag van vid på detta forum.
Spelbolagen erbjuder generellt lägre odds, just för att spelarna går på vad de tror.
Och ska man bli en vinnande spelare i längden är det endast värdeodds som gäller.
Ett exempel;
Möter United Tottenham hemma så tror jag självklart att United vinner matchen, men ger Spurs 20 ggr så måste ju degen in.

mr_england - 2012-09-21 16:37:30

Mitt tips bygger på att svenska lag inte klarar av en sådan här matchning. Särskilt inte då de ska möta ett lag med snabbt passningsspel på konstgräs. Det har visat sig många gånger tidigare och jag rekade bl a Norrköping borta mot Helsingborg för en tid sedan då Helsingborg kvalade till CL. Då bröt Norrköping Helsinborgs hemmasvit på 25 raka matcher utan förlust. Ett derby och en tuff bortamatch i Europa med allt vad det innebär tar mer kraft än vad man kan tro.

Sedan tycker jag inte man ska överskatta AIK:s insats mot Napoli även om det såg ok ut spelmässigt. Napoli hade b-laget och mötte ett lag de aldrig hört talas om på en öde arena i en turnering de inte bryr sig om.

Norrköping är ingen given vinnare men jag kan inte köpa att de har mindre vinstchans än AIK oavsett motivation. Att möta AIK hemma är motivation nog för nästan alla lag i allsvenskan.

probie - 2012-09-21 16:30:10

Håller med dig om att oddset på Norrping är väl högt faktiskt. Men om jag får anmärka lite på din text: Visst är matchningen hyfsat tuff, detta blir den tredje matchen på åtta dagar för AIK. Men dessförinnan kan du väl inte mena att det var så tufft att ha två veckors vila pga em-uppehållet? Visst, man spelade en match i SC mot Torslanda under uppehållet men då luftade man en del i truppen också.
Motivationsfaktorn i denna matchen pekar mer på AIK än på Norrköping. Från att ha varit ifrånseglade av Elfsborg i somras (9 poäng), så skiljer nu bara två poäng och AIK slåss verkligen om guldet. Men då behöver de minst en poäng i den här matchen.

Lingon - 2012-09-21 13:13:51

Instämmer med viktorl. Så som AIK ser ut i allsvenskan just nu och deras historik mot Peking vore tjänstefel å lira ettan i detta fallet anser jag, AIK har en ruggig bredd i år och missar inte chansen att haka på i guldstriden mot ett Peking som inte bar mkt å spela för. Nej detta tar Gnaget :)

viktorl - 2012-09-21 12:50:23

Inget jag ryggar iaf, tyvärr.
Tror med AIKs bredd i truppen och spelat otroligt bra senaste matcherna (var ok spel mot Napoli borta) att AIK får minst med sig ett X denna match, tror ärligt dock att det blir en seger med 0-2 för AIK.
Vet faktiskt inte senast AIK förlorade mot Norrköping borta, då har ju dock inte Norrköping vart ett stadigt allsvensktlag utan vart nere i superettan också på senaste åren.

AIK måste dock vinna för att haka på i toppstriden och det tror jag dem gör på söndag.
Norrköping - AIK 2.