Speltips

Speltips Lag / Match

Sport: Välj sport Spelstopp: 2012-09-23 00:00 Spela här

Speltips Lag / Match
Land: Land Liga: Liga
Odds: Odds Speltips: Tips / Över/Under
2012-09-23 00:00 Lag / Match Tips / Över/Under Odds MFFQPR

Tänkte nog skriva tidernas längsta rek från min sida nu, bara för att jag kan, behöver skriva av mig, stilla nerverna. Fast mest för att jag inte något anständigt liv. Ni kan hoppa över allt skitet här nedanför, längst ner på sidan finner ni vad jag spelar.

Ni som tror att jag kommer reka raka segern på MFF är helt fel ute. Jag är medveten om de brister som finns i laget. Ni som tror jag kommer antijinxa skiten och reka HeIF -2,5 är också helt fel ute. Jag kommer alltså lägga upp alla möjliga förutsättningar här, och även vad jag själv tror till sist. Som sagt, mycket till liv man har.

Om ni nu inte fattat det, så är det matchen med stort MMMMM jag syftar på. Medgångs-DIF och Hybris-Gnaget gav oss en helt okej förfest inför morgondagens derby när dom hade någon tillställning på Råsunda, för sista gången. Helt okej match och inramning, men trots allt är Sthlms-derbyt bara en fefferoni i Baggios kebabrulle. I Skånederbyt har vi en välfylld kebabrulle, direkt från Katrins. Anledningen till att jag drar paralleller med en kebabrulle är för att jag älskar Baggio, inget annat. Men det jag vill ha sagt är att Skånederbyt är det största man kan spela som allsvensk fotbollsspelare. För ärlighetens skull så har Sthlms-derbyt varit ganska mediokert typ sen tidigt 2000-tal. Främst på grund av att båda lagen sällan är i toppen samtidigt. Men också för att det alltid, varje år, blir så jävla hajpat. Snackas om det i typ 2 månader, sen blir det inte vad man förväntar sig, speciellt inte spelmässigt, och man bara, jaha? Var detta allt?. Skånederbyt är det samma sak, här nere så drar snacket igång 2 månader i förväg, förhoppningarna byggs på som satan, men här får man vad man förväntar sig. Inte massa långa bollar, sen en överstegare från Mutumba som matchens höjdpunkt. Utan här spelas det verkligen fotboll också.

Senaste åren har riktigt bra derbyn avlöst varandra, med höst-derbyt 2010 som största matchen. Då var båda lagen i guldsits, stod på samma poäng inför matchen. Här är förutsättningarna lite annorlunda. MFF är där uppe, medan HeIF istället halkat efter, som följd av att man inte har truppen, likt MFF förra året, att gå bra i två stycken tävlingar. Nu är man i EL-gruppspel (förlust 0-1 mot Levante i torsdags) och har väl sitt fokus på det. Man är inne i en formsvacka, men vi får inte glömma att motståndet varit starkt. Celtic x2, AIK borta, Levante borta osv. Man slog dock Sundsvall senast hemma i allsvenskan med 4-0 trots allt. Jag skall inte ljuga, jag är sjukligt rädd för deras anfallare. Accam har jag bara hört talas om, men han nya Djurdjic(?) har jag sett in action och där snackar vi klass. Ingen Sörum direkt. Sen har man ett mittfält, som lär bestå av Lindström - Gashi - May - Bedoya. Förra året hade jag blivit skrämd av det. Men i år har mittfältet, speciellt May inte varit i närheten av fjolårets klass. May har inte varit hälften så bra som han va förra året, men är ändå bättre än samtliga på det mittfältet i år. Lindström är Sveriges sämsta högermittfältare utan att överdriva, gick dessutom ut i media och beskyllde May för målet mot Levante. Sånt är aldrig bra och även fast det inte märks utåt så skapar sådant alltid konflikter. Gashi är ett psykfall, i positiv bemärkelse. Skulle Norling få för sig att sätta en sån som Thern därinne så flyger benpipor.

Nu lär dock Norling ställa upp med Löfqvist - Friberg - Wilton - Hamad på mittfältet. Samma som mot Åtvidaberg alltså (1-0). Ett till synes bra mittfält, men jag är fortfarande tveksam till både Löfqvist och Friberg. I Wilton och Hamad vet man vad man har att vänta sig. Så det jag skulle gjort, om jag nu hade någon slags makt över Helsingborgs lag, är att förlägga spelet längs mitten, och inte på kanterna. Skulle man få för sig att ta sig runt på kanterna så kommer man inte komma till många avslut. Så bra är Ricardinho/Albornoz. Helander och Jansson är ett oprövat mittbackspar i derby-sammanhang så lite orolig är man där, även fast dom gjort det bra hittills. Framåt finner vi Larsson och Rantie/Rexhepi. Fördelen med Rantie är att vi har ett djupledsspel som är sinnes, medan Rexhepi ger Peter Larsson och vem som nu startar som mittback med honom konkurrens i luftrummet. Skillnaden MFF anno 2012 gentemot det 2010 är att laget inte spelar lika bra fotboll nu, men effektiviteten finns ändå där. Man saknar Ivo, man saknar en skadad Andersson, och en Durmaz att förlita sig på i slutskedet. Men där finns, som tur är, andra spelare som klivit fram. Se Albornoz, som enligt mig är den bästa spelaren vi har.

Statistiskt så brukar derbyna i Helsingborg sluta i hemmalagets favör. 5 senaste finner vi 3 hemmasegrar, 1 oavgjord och en MFF-vinst. Förra året slutade matchen 2-2, och då var det tvärtom MFF som var tvungna att kombinera med europaspel. Nu har MFF helt fokus på guldstriden och man har två vinster och en oavgjord sen stortorsken borta mot Ellos. Nu går ryktena om att vi blir 2500-3000 MFFare på plats, så att ett annars "bortasvagt" MFF att känna sig som på hemmaplan blir inga problem. Att jag satt bortasvagt inom citationstecken beror på att det är en myt att man är bortasvaga. Man ligger trots allt femma i bortatabellen med 15 inspelade poäng. Visst kunde det varit bättre, men what to do när vi spelar i en serie där klubbar som spelar i soldränkta delar av landet väljer att lägga en plastmatta för att klubben inte ska gå i konkurs. Det är inte världens lättaste att spela på en dörrmatta där bollen rullar som om den var indränkt i såpa. Och nej, plastmattor är inget för bollskickliga lag. Det är för fattiga jävla föreningar. Men faktum kvarstår att MFF släppt in näst mest mål på bortaplan, men att man även gjort flest mål där. Helsingborg å andra sidan har gjort näst mest mål på hemmaplan, samtidigt som man inte är så där jättestabila defensivt i år, även fast 26 insläppta totalt är en godkänd siffra.

Så. Vi har alltså ett lag, som spelar denna matchen för att sumpa det ena lagets guldchanser. Ett lag som inte har någon anledning till att inte köra full fart framåt från minut ett. På andra sidan har vi ett lag som måste vinna, för att då inte förminska sin guldchans avsevärt. Det är inga defensiva uppställningar precis, med Bedoya på en kant, och så i princip 8 offensivt lagda spelare i MFF.

Överspelet betalar 1.91 på Pinnacle , och det är väl nästan ett spel att gå in hårt på, sett till hur matchbilden lär se ut.

Även Båda lagen gör mål @ 1.66 (bet365 ) ska vara ränta. Finns säkert till högre odds någonstans.

Jag väljer även att tro, att MFF inte går förlorande ur detta, men vågar inte tro fullt ut på vinst. Så +0,5 @1.59 är väl inget monsterodds, men trots allt känns det väldigt säkert.(Pinnacle )

Som jag sa mot Åtvidaberg, MFF är väldigt hörnglada, och med två lag som kör anfall som bästa försvar så är över 10,5 hörnor @ 1.95 väldigt trevligt, finns på bet365 .

Matchstart, CL-tid, 20:45. Allt för att tv-tittarna ska få en så trivsam upplevelse som möjligt hemma i Tv-soffan, och kunna se Göteborgs-derbyt klockan 18:30 också. Tv-styrda avsparkstider, kärlek till det.

Det var allt, rygga på min risk. Hata Helsingborg!

MFFQPR - 23 September, 2012, 12:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!