Speltips

Speltips Varese - ALBA Berlin

Sport: Basket Spelstopp: 2012-09-23 20:30 Spela här

Speltips Varese - ALBA Berlin
Land: Träningsmatch Liga: Liga
Odds: 2.10 Speltips: ALBA Berlin
2012-09-23 20:30 Varese - ALBA Berlin ALBA Berlin 2.10 Pikachu

Detta är final i träningsturneringen som hålls i italienska Varese och matchen spelas mellan just Cimberio Varese och Alba Berlin. Varese tog sig hit efter att ha besegrat kazakstanska Astana (83-65) medan Alba Berlin besegrade ukrainska BC Donetsk (73-65). Utan att för den sakens skull nedvärdera Vareses insats så måste man ändå säga att Alba Berlins insats imponerade klart mer med tanke på att jag håller BC Donetsk som ett klart bättre lag än Astana.

Cimberio Varese är ett typiskt mittenlag i den italienska ligan och inför denna säsongen har man tokrensat i spelartruppen, från förra säsongen finns endast EN spelare kvar! Man har hela 11 nya spelare att spela in i laget till denna säsongen och det kommer inte att bli det enklaste och man kan nog räkna med en ganska lång startsträcka innan spelet kommer att klaffa. Tidigare under försäsongen har man plockat en del vinster, men det mot klart beskedligare motstånd än vad man kommer stöta på ikväll!

Alba Berlin är ett topplag i den tyska ligan som överraskande åkte ur redan i kvartsfinalen förra säsongen då man förlorade mot succénykomlingen Olivier Baskets. Trots att man är ett topplag så har det nu gått tre säsongen utan att en enda titel spelats in till klubben och därför har man nu valt att sparka tidigare coachen Gordon Herbert och ersätta honom med rutinerade Sasha Obradovic. Han började ganska omgående sätta sin prägel på laget och har under försäsongen hämtat in sex nya spelare som alla känns ganska intressanta. Visserligen har man tappat spelare som Marko Simonovic, Derrick Allen & Bryce Taylor men det känns ändå som att nyförvärven håller tillräckligt hög klass för att kunna ersätta dessa spelare. Viktigt var givetvis också att man fick behålla De Shaun Wood som genomgående var lagets bästa spelare förra säsongen.

Trots hemmaplansfördelen för Varese så håller jag ändå Alba Berlin som ganska klara favoriter i denna matchen med rådande förutsättningar. Dessutom är man det bättre laget i grunden och bör helt klart kunna ro hem segern här till fina 2.10!

Pikachu - 23 September, 2012, 17:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!