Speltips

Speltips Unics Kazan - Ulm

Sport: Basket Spelstopp: 2012-09-26 18:00 Spela här

Speltips Unics Kazan - Ulm
Land: Land Liga: Euroleague
Odds: 1.50 Speltips: Unics Kazan HT/FT
2012-09-26 18:00 Unics Kazan - Ulm Unics Kazan HT/FT 1.50 Pikachu

Ja, vad ska man säga om Aliaga Petkims insats egentligen? Man leder alltså med 12 poäng i halvtid och 9 poäng inför sista quarten. Men där faller man ihop fullständigt och förlorar sista quarten med ofattbara 31-10. Finnarna gör alltså mer poäng på en quarter än vad man gjorde under hela första halvleken! Turkarna noteras för osannolika 30 turnovers i matchen vilket givetvis är anledningen till att man förlorar. En riktigt pinsam insats mot ett lag som man ska slå 9 gånger av 10 egentligen. Men det är bara att bryta ihop och komma igen och idag har jag hittat ett spel som förhoppningsvis ska betala tillbaka lite av förlusterna som jag gjorde på de pinsamma turkarna.

Kvalet till Europas största klubbturnering är i full gång och här under andra kvaldagen så möts ryska Unics Kazan och tyska Ulm. Vinnaren av detta möte kommer under morgondagen att ställas mot vinnaren i matchen mellan BC Donetsk och Le Mans. På förhand råder det inga tvivel om att det är ryssarna som är klara favoriter i denna matchen. Så sent som förra säsongen var man i kvartsfinal i just Euroleague, vilket säger en hel del om lagets kapacitet. Man har en bred trupp som är oerhört rutinerad och innehåller namn som: Mire Chatman, Marko Banic, Terrel Lyday, Chuck Edison, Kostas Kaimakgolu, Vladimir Veremeenko. Det är spelare som är vana att spela denna typen av matcher och spela på den allra högsta nivån. Det är klasspelare rakt igenom och det råder inga som helst tvivel om att man satsar för att nå Euroleague även denna säsongen.

Första hindret på vägen är alltså tyska Ulm som förra säsongen tog sig till final i den tyska ligan där man dock förlorade mot Brose Baskets. I dessa sammanhang är man helt färska och man förlitar sig till en ganska ung trupp som inte alls kan mäta sig med ryssarnas rutinerade trupp. Man har dessutom tappat förra årets poängkung Isaiah Swann. I media har coachen gått ut och sagt att man på papperet möter en överlägsen motståndare, men påpekar samtidigt att dom som alla andra lag trots allt är mänskliga.

Enda fördelen som jag kan se för Ulm är att man kommer kunna spela denna matchen helt utan press eftersom ingen egentligen förväntar sig att man ska vinna. Men det kommer inte att räcka. Rutin är A och O i dessa sammanhang och där är det utan tvekan fördel Kazan som jag tror kommer gå ut och visa direkt vem som bestämmer i denna matchen och sedan ro segern i hamn ganska komfortabelt till slut utan att för den skull ta ut sig onödigt mycket om man skulle leda med ett par poäng på slutet eftersom ny match väntar redan imorgon vid seger här vilket också är anledningen till varför jag undviker hcp spel här.

Pikachu - 26 September, 2012, 01:12

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Gamblern - 2012-09-26 17:30:13

Att få 1.50 i odds var bara bra det men 1.68 är sinnesjukt bra...bara att gratulera er som hann få den. Nu är det bara att passa till 1.28 :(

Pikachu - 2012-09-26 17:02:48

Oddset har nu höjts till 1.68 såg jag. Mycket märkligt, då jag inte funnit info om att Kazan skulle sakna någon mer än Kelly McCarty i denna matchen!